KLAR FOR WEST HAM: Jack Wilshere.
KLAR FOR WEST HAM: Jack Wilshere. Foto: whufc.com

Wilshere klar for ny klubb

Jack Wilshere har signert for West Ham.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det bekrefter «The Hammers» på sin offisielle Twitter-konto.

På sin hjemmeside opplyser West Ham at midtbanekrigeren har signert på en treårskontrakt med klubben.

– Det føles godt og spesielt. Mange vet at jeg hadde et spesielt bånd til denne klubben da jeg vokste opp. Folk har sikkert sett bilder av meg i West Ham-drakt, og jeg har gode minner fra oppsveksten da jeg var en supporter av West Ham og så dem på Upton Park, sier Wilshere til klubbens nettsted.

– Dette føles godt både for meg og min familie. Dessuten er flere av mine venner West Ham-supportere, og de er selvsagt henrykt, fortsetter han.

West Hams fotballdirektør, Mario Husillos, sier at klubben har jaktet på Wilshere i lang tid.

– Manuel og meg identifiserte ham som et mål på overgangsmarkedet så snart vi kom til klubben. Vi er henrykt over at vi suksessfullt kunne sikre Jacks signatur i konkurranse mot en rekke andre klubber, sier han.

– Jack har erfaring og kvaliteter på det høyeste nivået, og har spilt hele sin karriere i Premier League. På det høyeste nivået har han vist kvaliteter til å endre kamper, og spiller med en kreativitet og intelligens som kan utgjøre en forskjell i stallen vår, slår han fast.

Wilshere fornyet ikke kontrakten med Arsenal, og forlot klubben gratis 1. juli.

Ifølge London Evening Standard var også Fenerbahce interesserte i å signere playmakeren.

Fjerde sommerkjøp

26-åringen har slitt voldsomt med skader tidligere i karrièren, men spilte 38 kamper fordelt på alle turneringer for Arsenal denne sesongen.

Signeringen betyr at de store omveltningene fortsetter på London Stadium.

Tidligere Real Madrid- og Manchester City-manager Manuel Pellegrini har tatt over manageransvaret, mens de allerede har hentet inn Ryan Fredericks, Issa Diop og Lukasz Fabianski.

Ombestemte seg etter Emery-møte

Da Wilshere i midten av juni kunngjorde at han kom til å forlate Arsenal, sa han at det var av «rent fotballmessige årsaker». Han hevdet at han hadde godtatt en dårligere kontrakt for å bli på Emirates, men et møte med Unai Emery skal ha fått ham til å snu i døren.

– Etter møtet med den nye manageren ble jeg gjort oppmerksom på at selv om kontraktstilbudet ble stående, så ble det gjort klart at spilletiden min kom til å bli sterkt redusert dersom jeg valgte å bli, sa Wilshere.