KLAR FOR WEST HAM: Jack Wilshere.
KLAR FOR WEST HAM: Jack Wilshere. Foto: whufc.com

Wilshere klar for ny klubb

Jack Wilshere har signert for West Ham.

Det bekrefter «The Hammers» på sin offisielle Twitter-konto.

På sin hjemmeside opplyser West Ham at midtbanekrigeren har signert på en treårskontrakt med klubben.

– Det føles godt og spesielt. Mange vet at jeg hadde et spesielt bånd til denne klubben da jeg vokste opp. Folk har sikkert sett bilder av meg i West Ham-drakt, og jeg har gode minner fra oppsveksten da jeg var en supporter av West Ham og så dem på Upton Park, sier Wilshere til klubbens nettsted.

– Dette føles godt både for meg og min familie. Dessuten er flere av mine venner West Ham-supportere, og de er selvsagt henrykt, fortsetter han.

West Hams fotballdirektør, Mario Husillos, sier at klubben har jaktet på Wilshere i lang tid.

– Manuel og meg identifiserte ham som et mål på overgangsmarkedet så snart vi kom til klubben. Vi er henrykt over at vi suksessfullt kunne sikre Jacks signatur i konkurranse mot en rekke andre klubber, sier han.

– Jack har erfaring og kvaliteter på det høyeste nivået, og har spilt hele sin karriere i Premier League. På det høyeste nivået har han vist kvaliteter til å endre kamper, og spiller med en kreativitet og intelligens som kan utgjøre en forskjell i stallen vår, slår han fast.

Wilshere fornyet ikke kontrakten med Arsenal, og forlot klubben gratis 1. juli.

Ifølge London Evening Standard var også Fenerbahce interesserte i å signere playmakeren.

Fjerde sommerkjøp

26-åringen har slitt voldsomt med skader tidligere i karrièren, men spilte 38 kamper fordelt på alle turneringer for Arsenal denne sesongen.

Signeringen betyr at de store omveltningene fortsetter på London Stadium.

Tidligere Real Madrid- og Manchester City-manager Manuel Pellegrini har tatt over manageransvaret, mens de allerede har hentet inn Ryan Fredericks, Issa Diop og Lukasz Fabianski.

Ombestemte seg etter Emery-møte

Da Wilshere i midten av juni kunngjorde at han kom til å forlate Arsenal, sa han at det var av «rent fotballmessige årsaker». Han hevdet at han hadde godtatt en dårligere kontrakt for å bli på Emirates, men et møte med Unai Emery skal ha fått ham til å snu i døren.

– Etter møtet med den nye manageren ble jeg gjort oppmerksom på at selv om kontraktstilbudet ble stående, så ble det gjort klart at spilletiden min kom til å bli sterkt redusert dersom jeg valgte å bli, sa Wilshere.