FOTBALLAGET: Fotballtrener Ekapol Chanthawong (t.v) og guttene i Wild Bears.
FOTBALLAGET: Fotballtrener Ekapol Chanthawong (t.v) og guttene i Wild Bears. Foto: Facebook

Fotballtrenerens (25) tragiske barndom – mistet hele familien

Ekkapol Chanthawong ble sendt i tempel for å bli munk da moren og faren døde.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fotballtreneren som er fanget inne i Tham Luang-grotten i Thailand, har lurt døden tidligere, skriver australske news.com.au, som siterer avisen The Australian (bak betalingsmur).

I 2003 overlevde Ekkapol Chanthawong en epidemi som herjet i hjembyen nord i Thailand.

Den da ti år gamle gutten mistet moren, faren og lillebroren sin.

Chanthawong flyttet til slektninger, og blir av tanten beskrevet som en ensom og trist liten gutt.

Etter hvert besluttet slektningene å sende han til et buddhistisk tempel, der han levde som munk i ti år.

– Han kan meditere i opptil en time. Det har definitivt hjulpet han og guttene der inne, sier tanten Tham Chanthawong til AP.

Det var for tre år siden at fotballaget Moo Pa, Wild Bears på engelsk, ble opprettet i det nordlige distriktet i Chiang Rai-provinsen.

Mange av de unge fotballspillerne kommer fra etniske minoriteter og fattige familier, skriver det australske nyhetsnettstedet.

For svake

Torsdag kveld meldte CNN at Chanthawong og to av guttene er så svekket av underernæring at de er for svake til å ta seg ut på egenhånd. Informasjonen kom fra et medisinsk team som har vært inne i grotten.

Fotballaget var hele ni dager inne i grotten uten mat og i stummende mørke før de første redningsmannskapene kom inn til dem.

Ofret livet

Natt til fredag døde den tidligere marinejegeren Saman Kunan (38) da han deltok som frivillig i redningsarbeidet. Kunan jobbet til vanlig på flyplassen i Bangkok.

– Det er trist å måtte meddele at en tidligere marinejeger som frivillig deltok i redningsarbeidet, døde omkring klokken 2 i natt, sier viseguvernør Passakorn Boonyaluck til et samlet pressekorps fredag.

37-åringen gikk tom for oksygen inne i grotten, og besvimte mens han var under vann. Forsøkene på gjennoppliving mislyktes.

Monsunregn ventes

I helgen ventes det at monsun-regnet setter til for fullt i området. Over 1000 redningsarbeidere og eksperter fra Kina, USA, Storbritannia, Myanmar, Laos og Australia er på stedet for å bidra.

Også Tesla-sjef Elon Musk sier han skal sende ingeniører for å prøve å hjelpe fotballaget og redningsarbeiderne. Nå vil også grunderen sende en miniubåt for å berge barna ut. Ifølge Musk skal den være klar i løpet av lørdag og sendes over så snart den er klar.