BLE BUET PÅ: Chris Froome ble møtt med buing på torsdagens lagpresentasjon.
BLE BUET PÅ: Chris Froome ble møtt med buing på torsdagens lagpresentasjon. Foto: Christophe Ena

Froome med åpent brev i en av Frankrikes største aviser

Chris Froome ble møtt med pipekonsert i går. I dag har han skrevet et åpent brev i Le Monde.

Froome og hans Sky-lag var nest siste lag opp på scenen i sentrum av franske La Roche-sur-Yon torsdag ettermiddag. På veien opp fikk Froome både spredt applaus og pipekonsert. Også da han ble intervjuet på scenen pep deler av det frammøtte publikummet.

Her kan du sette opp ditt Tourmanager-lag!

Etter presentasjonen hastet Froome forbi det ventende pressekorpset. På sin videre vei gjennom sentrumsgatene opplevde han mer piping.

Enkelte av tilskuerne tydde også til utvetydige gester.

Åpent brev

Nå har Froome skrevet et åpent brev i Le Monde, en av Frankrikes største aviser.

I brevet forklarer Froome bakgrunnen for den positive prøven fra fjorårets Vuelta. Briten skriver også at han håper alle detaljer i saken kommer ut.

– Om Wada offentliggjør de vitenskapelige studiene som de har basert dagens testregime på og som frifant meg, ønsker jeg det velkommen. Jeg er sikker på at disse undersøkelsene vil hjelpe alle til å forstå kompleksiteten i saken og risikoen for falske positive prøver for alle utøvere som sliter med astma, skriver han.

– Jeg elsker denne sporten

Froome innrømmer at oppladningen til Tour de France har vært vanskelig, men at han gleder seg til å kjempe om den gule trøyen igjen.

– Jeg mente det jeg sa da jeg sto på podiet i Paris, nemlig at jeg aldri ville gjøre skam på den gule ledertrøyen og at resultatene mine ville stå seg i fremtiden. Jeg elsker denne sporten. Jeg er lidenskapelig opptatt av Touren. Å vinne et ritt basert på en løgn ville vært et personlig nederlag for meg. Jeg ville aldri la det skje, skriver han.