FRAKTES UT: To briter ble lørdag funnet bevisstløse i et hus i småbyen Amesbury, omkring 13 kilometer fra der den tidligere russiske dobbeltagenten Sergej Skripal og hans datter ble forsøkt drept med nervegift i mars.
FRAKTES UT: To briter ble lørdag funnet bevisstløse i et hus i småbyen Amesbury, omkring 13 kilometer fra der den tidligere russiske dobbeltagenten Sergej Skripal og hans datter ble forsøkt drept med nervegift i mars. Foto: AFP

Novitsjok-ofre syke etter å ha tatt på infisert gjenstand

De to britene som ble eksponert for nervegiften novitsjok, ble syke etter å ha vært i berøring med en infisert gjenstand, opplyser britisk politi.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De to, Dawn Sturgess (44) og Charlie Rowley (45) ligger fortsatt kritisk syke på sykehus.

– Etter at det er tatt flere prøver av pasientene, vet vi nå at de ble utsatt for nervegiften etter å ha vært i berøring med en infisert gjenstand, opplyser politiet i en uttalelse torsdag.

Politiet vil ikke si hva slags gjenstand det er snakk om.

Det er det britiske antiterrorpolitiet som leder etterforskningen av saken, og et stort antall polititjenestefolk gjennomsøker deler av Salisbury og Amesbury for å forsøke å få fastslått kilden til forgiftningen.

Les bakgrunn: Kritisk for briter som ble utsatt for novitsjok i England

De to britene ble lørdag funnet bevisstløse i et hus i småbyen Amesbury, omkring 13 kilometer fra der den tidligere russiske dobbeltagenten Sergej Skripal og hans datter ble forsøkt drept med nervegift i mars.

Onsdag slo Wiltshire-politiet alarm om det de omtaler som en «alvorlig hendelse». Politiet i London forklarer at antiterrorpolitiet bistår lokalt politi i lys av «de nylige hendelsene i Salisbury».

Britiske medier melder at prøver av stoffet er sendt til analyse i forsvarets forskningslaboratorium i Porton Down.

(©NTB)

Foto: Chris J. Ratcliffe / AFP
Foto: Chris J. Ratcliffe / AFP