IKKE PÅ LAGET: Wanty-Groupe Gobert dro til Frankrike uten Odd Christian Eiking. Det skjønte 23-åringen lite av. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix.
IKKE PÅ LAGET: Wanty-Groupe Gobert dro til Frankrike uten Odd Christian Eiking. Det skjønte 23-åringen lite av. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix.

Eiking-sjef: – Jeg skjønner frustrasjonen hans. Jeg er sikker på at han er i Touren neste år

Odd Christian Eiking var fryktelig skuffet etter ikke å ha blitt tatt ut til årets Tour. Det har sjefen hans full forståelse for.

Lek sportsdirektør, sett opp ditt eget lag og vinn premier i Tourmanager her!

– Jeg er veldig, veldig skuffet. Jeg hadde ikke fått noen indikatorer, så det gjorde det litt ekstra merkelig. Hele sesongen var bygget opp mot Tour de France, og i siste liten får jeg beskjeden om at jeg ikke skal sykle likevel, sa Eiking til TV 2 etter at nyheten om at han måtte bli igjen hjemme i Norge sprakk.

Til Bergens Tidende la han til at han «følte seg litt lurt».

På plass i Frankrike ble Wanty-Groupe Gobert-laget fredag presentert for media, og lagsjefen hadde ikke et vondt ord å si om sin noe frittalende nordmann.

– Det handlet ikke om at laget ikke ville ha ham

– Han ble syk under Critérium du Dauphiné og måtte bryte. Da bestemte vi at det var bedre for han å sykle Østerrrike rundt. Det varer bare én uke, og da får han mer krefter til å gjøre Touren neste år, forklarer Hilaire Van der Schueren til TV 2.

70-åringen har vært i «gamet» lengre enn de fleste og var ikke overrasket over reaksjonen til nordmannen.

– Jeg sa til ham at det er naturlig at han er skuffet. Om man ikke blir skuffet, er man ikke en god syklist. Og jeg forstår ham. Og det handlet ikke om at laget ikke ville ha ham. Han er god, og alle vet at det var hard konkurranse om å komme med på laget. Man kan bare ta ut åtte ryttere, og ikke ni, så det er vrient, sier belgieren.

De åtte utvalgte for det belgiske Pro Continental-laget ble til slutt:

Thomas Degand, Timothy Dupont, Guillaume Martin, Marco Minnaard, Yoann Offredo, Andrea Pasqualon, Dion Smith og Guillaume Van Keirsbulck.

Eiking kan imidlertid allerede nå begynne å se frem til neste år, skal vi tro lagsjefen.

– Det er naturlig at han er skuffet. Han er ung, og det er naturlig at han vil sykle Touren. Han kom til oss for å sykle Touren, så jeg skjønner ham. Jeg er sikker på at han i Touren neste år, avslutter Van der Schueren.