I DRAGSUGET: Edvald Boasson Hagen har en helt spesiell hjelper med på trening.
I DRAGSUGET: Edvald Boasson Hagen har en helt spesiell hjelper med på trening. Foto: www.instagram.com/edvaldbh

Slik har kona fått Boasson Hagen i Tour de France-form

Edvald Boasson Hagen drømmer om etappeseier i Roubaix.

Edvald Boasson Hagen har ladet opp til Tour de France på hjemmebane med kona Marlen K. Boasson-Hagen. Paret giftet seg i begynnelsen av januar, et bryllup lagkamerat Mark Cavendish beskrev som et Disney-eventyr.

Boasson Hagen har fått god hjelp av kona for å komme i Tour de France-form. Nylig la sykkelprofilen ut et bilde på Instagram der kona kjører motorpes med Dimension Data-rytteren.

– De siste forberedelsene før Tour de France er gjort. Sammen med min motorpes-pilot Marlen, skriver Boasson Hagen.

– Bra å ha henne med

Det er ikke første gang duoen har blitt observert oppover Sørkedalen og til Tryvann.

– Når hun har fri er det bra å ha henne med på trening for at jeg skal få litt fart i beina, sier Boasson Hagen.

– Hun kjører ikke for fort da?

– Det er en 50-kubikker, så det går ikke så veldig fort, humrer han.

I første omgang vil Boasson Hagen bruke kreftene sine for å hjelpe Mark Cavendish i spurtene.

– Det er en stund siden jeg har kjørt løp. Jeg har flere vinnersjanser, men på de flate etappene kjører jeg for Cavendish. Da blir det litt færre sjanser for min egen del. Men Roubaix-etappen kan jeg gjøre det bra på, sier han.

Går for niende etappe

Det er den niende etappen i Touren. Boasson Hagen har en 5. plass som beste plassering i Paris-Roubaix. Han oppfordrer ivrige Tourmanager-spillere til å hente ham inn på laget til akkurat den etappen.

– Roubaix-etappen er det store målet. Det er en stor sjanse. Jeg gleder meg til den etappen. Det er vondt, men det er gøy å kjøre. Jeg tror det er flere som gruer seg nå enn i Paris-Roubaix, så da må det være større sjanser for å gjøre det bedre, sier han.

Flere av de beste Paris-Roubaix-rytterne vil være bundet opp mot kapteinene sine på brosteinsetappen. Sterke brosteinsryttere som Sep Vanmarcke og Greg van Avermaet må trolig ofre egne sjanser for å lose sine kapteiner trygt over brosteinene.

– Jeg må prøve å utnytte det. Det er fortsatt flere gode brosteinsryttere, og det er ingen sammenlagtfavoritter som ønsker å tape tid. De aller beste er kanskje bundet opp, men Peter Sagan er fortsatt med, sier han.