RIVALER: City-spillerne som sørget for jubel i Premier League, skal nå kjempe mot hverandre i VM. Brasils Jesus (t.v) og Belgias De Bruyne (t.h)
RIVALER: City-spillerne som sørget for jubel i Premier League, skal nå kjempe mot hverandre i VM. Brasils Jesus (t.v) og Belgias De Bruyne (t.h) Foto: Paul Ellis

Citys stjerner med imponerende VM-rekord – nå skal de slå ut hverandre

Hele elleve Manchester City-spillere er klare for kvartfinale i VM. Det er historisk. Nå møtes flere av stjernene til superduell.

Se Uruguay-Frankrike på TV 2 og TV 2 Sumo fredag kl. 15.00.

Når Belgia og Brasil står på hver sin banehalvdel fredag, blir flere av City-stjernene bitre fiender. I alle fall i 90 minutter.

– Jeg liker klubbkameratene mine som mennesker, men når kampen er i gang finnes det ingen kjærlighet, sier Vincent Kompany til FIFA.com.

Sammen med Kevin De Bruyne vil han sende Gabriel Jesus, Fernandinho, Danilo og Ederson på flyet hjem til Manchester.

City og Belgias kaptein, Kompany, frykter hverken klubbkameratene eller Brasils største artist før stjerneduellen.

– Vi mister ikke nattesøvnen av Neymar, sier Kompany ifølge Manchester Citys hjemmesider.

– Jeg tenker ikke på Neymar eller hva han gjør. Jeg tenker kun på vårt spill, vår taktikk, og hvordan vi kan utføre oppgavene våre, fortsetter midtstopperen.

For å stoppe Neymar får han med seg to spillere fra ligarivalen Spurs. Toby Alderweireld og Jan Vertonghen utgjør resten av Belgias bakre treer.

– Det blir «crazy»
Sistnevnte var sentral da Belgia avanserte til kvartfinalen. Først var han uheldig da Japan scoret, før han selv headet inn den viktige reduseringen som startet snuoperasjonen.

Det endte til slutt 3-2 mot Japan, og skal vi tro forsvareren med 103 landskamper kan det bli målrikt også mot Brasil.

– Kvartfinalen blir «crazy». Begge lag vil angripe og gå for seieren. Så det bør bli en god kamp, sier Vertonghen til Tottenhams hjemmesider.

31-åringen erkjenner at Brasil blir en hard konkurrent på veien mot VM-trofeet, men...

– For meg er England favoritt til å vinne, selv om Brasil selvsagt er et topplag.

VM-rekord
Englands historiske straffetriumf mot Colombia sørget for at fem av Vertonghens klubbkamerater tok seg til kvartfinale. Eric Diers avgjørende straffespark sikret også avansement for Harry Kane, Dele Alli, Kieran Trippier og Danny Rose. Tar vi med franske Hugo Lloris, har de liljehvite ni representanter igjen i mesterskapet.

Men som i Premier League overgår Pep Guardiolas Manchester City sine rivaler. De lyseblå har elleve spillere i kvartfinalen.

Det er rekord.

Den tidligere rekorden var ti - satt av nettopp Pep Guardiola og Bayern München i 2014.

Sjekk City-elleveren som er i kvartfinale:

Ederson – Walker, Kompany, Stones – Danilo, Fernandinho, De Bruyne, Delph, Mendy – Sterling, Jesus.

Nå kjemper spillerne med flagget på brystet. Nå legges kameratskap til side. Kompany mot Jesus. Willian mot Hazard. De Bruyne mot Fernandinho.

Etter to hviledager er det duket for kvartfinaler fredag.

Først ut er Uruguay-Frankrike. Den kampen ser du på TV 2 og TV 2 Sumo klokken 16.00.