I ASIA: Facebook har kjøpt rettighetene til å vise Mohamed Salah og resten av Premier League i deler av Asia i tiden fremover.
I ASIA: Facebook har kjøpt rettighetene til å vise Mohamed Salah og resten av Premier League i deler av Asia i tiden fremover. Foto: Lindsey Parnaby

Facebook skal vise Premier League

Premier League har inngått sin første TV-avtale med Facebook.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Facebook har kjøpt eksklusive rettigheter til å vise Premier League-kamper i store deler av Asia fra 2019.

Det melder den britiske avisen The Times.

Avisen skriver at sosiale medier-giganten har betalt 200 millioner pund, omlag 2,14 milliarder kroner for retten til å vise alle 380 kampene i tre år i Thailand, Vietnam, Kambodsja og Laos.

Rettighetene har tidligere tilhørt BeIn Sports.

Dette er Facebooks største steg inn på toppfotball-nivå. Tidligere har de direktestrømmet enkelte kamper fra MLS og La Liga på sin plattform.

I juni ble det kjent at netthandelsgiganten Amazon vant rettighetene til å vise to fulle serierunder i Storbritannia for tre sesonger med start i 2019.

Her i Norge ble det nylig kjent at TV 2 har sikret seg Premier League-rettighetene frem til 2022.

– Det betyr mye for oss at vi nå får muligheten til satse videre de neste fire årene, og gi norske Premier League-fans en enda bedre opplevelse. For alle oss i Norge som elsker engelsk fotball er dette en gledens dag, sa sjefredaktør og administrerende direktør i TV 2, Olav T. Sandnes.

– TV 2 har en utmerket dekning av Ligaen, og de når fotball-fans med engasjerende innhold som er tilgjengelig på flere plattformer. Vi er veldig fornøyde med at samarbeidet vil fortsette i ytterligere tre sesonger, sa Premier League-sjef Richard Scudamore.