SKIFTER BEITE: Danske Jacob Rasmussen tar steget fra Eliteserien til Serie A.
SKIFTER BEITE: Danske Jacob Rasmussen tar steget fra Eliteserien til Serie A. Foto: empolicalcio.net

RBK-spiller solgt til Serie A

Rosenborg har solgt Jacob Rasmussen (21).

Danske Jacob Rasmussen går fra Rosenborg til Empoli i Serie A.

Det melder klubbene selv på sine nettsider.

Trener Kåre Ingebrigtsen har blandede følelser til å gi slipp på dansken allerede nå.

– Det er ikke perfekt timing å selge Jacob nå, men dette er en veldig fin mulighet for han, og en god avtale for oss, sier Kåre Ingebrigtsen til RBK.no.

Rasmussen har figurert både som midtstopper og sentral midtbane i Kåre Ingebrigtsens lag etter at han kom fra tyske St. Pauli i 2017, men har aldri klart å overbevise i RBK-trøyen. Han blir stående med 33 offisielle kamper for de regjerende norske mesterne.

– Dette er en flott mulighet for meg, og jeg er veldig godt fornøyd med overgangen. Jeg vil takke Rosenborg for en lærerik tid i klubben - både sportslig, men også personlig, sier Rasmussen til RBK.no.

I en pressemelding melder Empoli at dansken har signert fireårskontrakt med klubben. Empoli rykket opp til Serie A i vår etter å ha vunnet Serie B overlegent.

Overgangssumen er ennå ikke kjent, men ifølge Adresseavisen sitter RBK igjen med gode penger etter salget. Rasmussen selv skal ha vært svært lysten på en overgang til Serie A.

– Han hadde lyst selv. Det er en mulighet for ham, selvfølgelig, sier sportslig leder i RBK, Stig Inge Bjørnebye, til avisen.