HELDIG: Alexander Kristoff holdt på å stupe over styret på treningstur, men heldigvis gikk det bra.
HELDIG: Alexander Kristoff holdt på å stupe over styret på treningstur, men heldigvis gikk det bra. Foto: Teigen, Trond Reidar

Kristoff i dramatisk nesten-ulykke før Tour de France

Det holdt på å gå galt for Alexander Kristoff på en treningstur like før Tour de France.

Alexander Kristoff ankom Frankrike onsdag ettermiddag. Torsdag formiddag brukte han og lagkameratene i UAE på å besiktige lagtempo-løypen.

Her kan du spille Tour-manager!

Lagtempo-etappen er førstkommende mandag og blir svært viktig for lagets sammenlagthåp Dan Martin.

– For han blir det viktig at vi ikke taper for mye tid. Vi har ikke det beste lagtempolaget, så det kan fort bli minutter. Jeg håper ikke det blir mange minutter, sier Kristoff.

Kristoff har ambisjoner om å kjempe om etappeseier på første, andre og fjerde etappe de første dagene.

Nordmannen føler seg i fint slag, men det kunne sett veldig annerledes ut. Like før Tour de France holdt det gå å gå skikkelig galt på trening.

– Jeg mistet kjedet i en spurt. Det datt av på utsiden. Det skyldtes at kranken var blitt litt myk og løsnet litt, forklarer Kristoff.

Han drev med spurttrening da nesten-ulykken skjedde. En velt i 60 km/t kunne vært katastrofalt.

– Jeg kunne fort blitt skadet i en episoden der. Vi hadde spurttrening og kjørte fort. Når kjedet detter av mister man all kraft. Det var flaks at jeg ikke gikk i bakken, men jeg reddet det heldigvis inn. Da slipper jeg å starte med skrubbsår eller brudd. I fjor veltet jeg i 80 km/t. Det var i hvert fall ikke digg, så jeg satser på å unngå det i år, smiler han.

Han får med seg Roberto Ferrari og debutanten Oliviero Troia i opptrekkstoget. Planen var at Ben Swift skulle posisjonere Kristoff før spurtene, men briten ble vraket til fordel for Troia.

– Jeg har med Troia i stedet for Swift. Han viste bedre form i Sveits enn Swift. Troia har aldri kjørt en Grand Tour. Det blir en påkjenning for ham, men han skal nok takle det fint, sier Kristoff.

Kristoff har bursdag i dag. Spurteren har rukket å bli 31 år.

– Jeg har alltid følt meg så ung, men jeg er ikke det lengre, humrer han.

Starten på dagen ble i alle fall god.

– Jeg fikk bursdagssang i morges fra barna og kona, sier han fornøyd.