Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det bekrefter klubbene på sine nettsider.

Odds trener mener det er økonomiske betingelser som ligger bak overgangen.

– Vi vet at han har fått en kanonkontrakt i Godset, som vi ikke er i nærheten av å matche. Det er langt over det Steffen Hagen og de beste betalte spillerne i Odd har, sier Dag-Eilev Fagermo til Varden.

21-åingen har signert en tre år lang avtale med Drammens-klubben som gjelder fra 1. Januar 2019.

– Myhra er en keeper vi har fulgt i flere år og vi har jobbet lenge med å få ham på plass. Han er en svært spennende keeper med stort potensial og ferdigheter som passer i vår spillestil, sier Strømsgodsets sportssjef Jostein Flo til klubbens nettsider.

Keeperen, som står med to U 21-landskamper, var på utgående kontrakt i Odd, og sto derfor fritt til å forhandle med andre klubber.

Ifølge TA ønsker ikke Myhra å kommentere verken lønn eller hvor vanskelig avgjørelsen med å forlate Odd har vært.

Etter det avisen erfarer vil lønnen ligge et sted mellom 900.000 kroner og 1,2 millioner i året.

– Jeg er veldig skuffa
Odd-treneren er innrømmer at han er overrasket over valget.

– At du går til en annen klubb i Norge, når du blir førstekeeper her. Du er lova den plassen når Sondre reiser. Da må jeg innrømme at jeg blir veldig skuffa. Viljar er en god keeper og en flott gutt, men jeg synes det er synd at han reiser når vi har investert så mye i han, sier Fagermo til Varden.

Myhra så ut til å bli Odds førstekeeper denne sesongen. Sondre Rossbach er klar på at han vil til utlandet, og ventet lenge med å signere en ny avtale med Skiens-klubben. Han ble dermed plassert på benken i sesongoppkjøringen, mens Myhra voktet buret. Like før sesongen signerte likevel Rossbach ny kontrakt, og var tilbake i varmen til seriestart.

Dermed måtte Myhra belage seg på mer spill for Odd 2 i PostNord-ligaen. Der har keeperen tidvis levert strålende spill, og har selv uttalt at han trenger nye utfordringer.

Planen var at Myhra skulle overta når Rossbach forlater Odd, noe både klubben og spilleren så for seg kunne skje i sommer. Nå kan Odd risikere å stå uten begge de lovende keeperne neste sesong.

Myhra vil fullføre sesongen i Odd før han slutter seg til Strømsgodset.