TILBAKE I ELITESERIEN: Henning Berg.
TILBAKE I ELITESERIEN: Henning Berg. Foto: Stabæk.no

Han er ny Stabæk-trener

Henning Berg tar over Stabæk.

Klubben bekrefter ansettelsen på sine nettsider. Berg har skrevet under på en kontrakt som strekker seg ut 2019.

– For Stabæk er dette en kjempesignering. Han er en av de beste trenerne vi har i landet. Dette er imponerende fra Inge André Olsen, slår TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen fast.

Den tidligere Lyn- og Lillestrøm-treneren leder sin første økt i dag. Han ser frem til å jobbe med en ung spillergruppe.

– Jeg kjenner klubben godt fra før, og vet hva de har fått til med ganske små ressurser her tidligere. De er en klubb som tør å tenke stort, selv om de er litt mindre, sier Berg til TV 2.

Avslo tilbud fra utlandet

Berg gjør dermed comeback i den norske Eliteserien sju år etter han reiste. I den perioden har 48-åringen vært manager i Blackburn, polske Legia Waszawa og ungarske Videoton.

Han avslører overfor TV 2 at han hadde tilbud fra utlandet.

– Jeg har hatt tilbud ute som jeg har takket nei til, både i Europa og andre kontinenter. Også har det vært andre, større klubber jeg ikke har fått. Stabæk er en bra klubb. Jeg gleder meg til å jobbe med spillerne her, sier Berg.

Da Bob Bradley forlot Bærum høsten 2015, utarbeidet Stabæk en liste med potensielle trenernavn. Allerede da var Berg på klubbens radar, men timingen var ikke rett.

Det forteller Inge André Olsen.

– Denne gangen klaffet det. Vi hadde samtaler med tre kandidater, men Henning skilte seg ut som den vi ønsket. Da det økonomiske havnet innenfor Stabæks økonomiske rammer, var det han vi ville ha, forklarer sportssjefen overfor TV 2.

– Er han dyr?

– Alt er dyrt i Stabæk-målestokk, svarer Olsen med et glimt i øyet.

– Stort sett det meste som koster penger er dyrt for oss. Vi er åpen om driften i klubben, som vi taper penger på. Vi er avhengige av å selge. Derfor har vi fokus på akademiet og utviklingsarbeidet, følger han opp.

– Klart han har utviklet seg

TV 2s fotballekspert tror utenlandsoppholdet har gjort den tidligere Manchester United-stopperen til en bedre trener.

– Han har fått nyttig erfaring fra utlandet. I Ungarn og Polen ledet han laget i tøffe kamper i Europa – det er klart han har utviklet seg som trener, mener Mathisen.

TV 2s fotballekspert tror Berg er en ideell trenertype for Stabæk.

– De får en veldig tydelig trener, som også er flink med unge spillere. Det er viktig for Stabæk. Fra sidelinjen er han veldig flink til å gi konstruktive beskjeder og tilbakemeldinger, ikke bare gauling som med mange andre trenere, roser den tidligere Start-spilleren.

På kvalifiseringsplass

Stabæk ligger på kvalifiseringsplass i Eliteserien med 14 poeng på 15 kamper, og fjernet Tony Ordinas som hovedtrener i forrige uke.

Mathisen er krystallklar på at Berg er riktig mann for bærumsklubben.

– Stabæk ligger utsatt til. For dem er det ett fokus, og det er å holde plassen. Jeg tror ikke Stabæk kunne fått en veldig mye flinkere mann enn det de har fått inn, sier TV 2s fotballekspert.

Han understreker at Berg har en formidabel oppgave foran seg når han skal løfte Stabæk, og tror treneren har fått lovnader om spillerkjøp i sommer.

– At de ligger der er ikke bare Tony Ordinas' skyld, men også fordi de har en spillergruppe som er blant de svakeste i Eliteserien. Jeg vil tro Inge André Olsen og Henning Berg vil sørge for at det kommer inn noen nye spillere, og at de etter overgangsvinduet har et lag med en helt annen kraft, spår han.

Sportssjefen bekrefter på sin side at Stabæk er på spillerjakt.

– Vi vil ha mer konkurranse rundt elleveren. Vi håper vi kan forsterke med to-tre spillere, slik at det blir vanskeligere for Henning å ta ut laget enn det har vært tidligere i høst, forklarer Olsen.

Opptur mot Haugesund

Forrige uke måtte Ordinas gå etter en rekke svake resultater. Stabæk er involvert i nedrykksstriden i Eliteserien, men fikk en opptur sist helg. Da vant laget 2-1 hjemme mot Haugesund.

Den kampen ledet Jan Peder Jalland bærumsklubben. Også rutinerte Gaute Larsen ble hentet inn for å hjelpe til.