SOCCER-WORLDCUP-COL-ENG/
SOCCER-WORLDCUP-COL-ENG/ Foto: CHRISTIAN HARTMANN

Straffe-forbannelsen er endelig brutt: – Det er som en drøm. Jeg har ventet på dette øyeblikket i årevis

De har feilet, feilet og feilet. Men mot Colombia brøt England forbannelsen, og sendte hele nasjonen til himmels.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

England hadde aldri vunnet en straffesparkkonkurranse i VM før åttedelsfinalen mot Colombia.

Før Jordan Pickford reddet skuddet fra Carlos Bacca.

Og før Eric Dier sendte ballen forbi David Ospina.

– Straffesparkkonkurranser er tøffe. Vi hadde snakket lenge og vel om å eie prosessen. Spillerne beholdt roen. De tok til seg alt som ble sagt, og dette er et spesielt øyeblikk for oss, sa England-trener Gareth Southgate etter kampen.

– England har klart det! Etter å ha mislyktes så uendelig mange ganger, så lykkes de endelig, utbrøt TV 2s kommentator Øyvind Alsaker da England sikret avansement.

Keeperhelten og straffemarerittet
– Jordan Pickford vil aldri bli glemt. Han vil bli husket som helten, selve Spartacus fra stadion i Moskva, fortsatte kommentatoren, mens England-spillerne omfavnet hverandre i jubelrus på gresset i Moskva.

De visste at det hadde gått galt så mange ganger før i VM.

I 1990 røk de ut på straffekonkurranse mot Vest-Tyskland.

I 1998 røk de ut på straffekonkurranse mot Argentina.

I 2006 røk de ut på straffekonkurranse mot Portugal.

I 2018...Klarte de det. Pickford reddet Colombias femte straffe, og Dier kunne sende England til himmels. Spurs-spilleren satte ballen til venstre. Ospina fikk fingrene på den, men kunne ikke hindre at den suste inn i nettmaskene. England-leiren brøt ut i ellevill jubel.

Engelske Trevor Morley var også i ekstase i TV 2s studio.

– Det er som en drøm for meg. Jeg er 50 år gammel, og har ventet på dette øyeblikket i årevis. Å vinne på den måten er fantastisk for lagmoralen. De har landet bak seg, og nå møter de Sverige og Kroatia, sa Morley optimistisk.

– De har skjøvet det under teppet​
​England-trener Gareth Southgate har selv opplevd straffemarerittet som som har hjemsøkt England. I 1996 bommet han selv på straffe da England røk ut mot Tyskland i EM-semifinalen.

– Dette var stort for oss, men vi er ikke ferdige. Jeg tenker allerede på Sverige. Det er et annet lag vi har svak statistikk mot. Vi har undervurdert dem i årevis, sa Southgate etter straffedramaet.

– Tidligere managere har prøvd å feie det under teppet, men Southgate har vært offensiv. De har trent på straffespark, og hyret inn psykisk hjelp for å takle det enorme presset, sa Alsaker da det skulle avgjøres.

– De blir aldri glemt de som bommer for England. Og Southgate er en av dem. Så er det han som bryter forbannelsen, fortsatte kommentatoren.