TOPPSCORER: VMs toppscorer, Harry Kane, feirer her et mål i gruppespillet. Nå venter Colombia i åttedelsfinalen
TOPPSCORER: VMs toppscorer, Harry Kane, feirer her et mål i gruppespillet. Nå venter Colombia i åttedelsfinalen Foto: Carlos Barria

Ambassadør ut mot engelsk avis etter Kane-forside: – Det er trist

Colombias ambassadør i Storbritannia, Néstor Osorio, reagerer på The Suns narkotika-utspill før møtet mellom Colombia og England.

Det er ingen tvil om hvem England setter sin lit til når det står om kvartfinalebillett i VM.

Harry Kane pryder mange engelske forsider før åttedelsfinalen.

Det gjelder også forsiden til The Sun. Avisen så i tillegg sitt snitt til å sende et stikk til tirsdagens motstander Colombia.

«Når Three Lions møter nasjonen som ga verden Shakira, god kaffe og, eh, andre ting, sier vi..GO KANE», skriver The Sun på sin forside, som et ordspill knyttet til den engelske uttalen av ordet kokain.

– Det er trist at de bruker en festlig og vennlig anledning som VM til å rakke ned på et land med et totalt uavhengig problem, sier Osorio ifølge The Independent.

Stikket fra den engelske avisen er rettet mot Colombias problematiske historie med narkotika.

– Respekt, fair play og glede er alt som betyr noe i dag. Vi vil heie på Colombia og håper det blir en god kamp, fortsetter ambassadøren.

Forsiden ble lagt ut på Twitter av en BBC-journalist mandag kveld, og ble møtt med mye kritikk.

Konfrontert med kritikken svarte en talsperson for The Sun følgende:

– Som ambassadøren ser vi frem til en god kamp. Colombia er en god fotballnasjon, og har et imponerende lag. Forsiden var godhjertet, og vi håper Colombias kaffe-industri vil få en oppsving.

En oppsving hadde også smakt for det engelske landslaget, som har slitt i mesterskap gang etter gang. Den Colombianske ambassadøren tror England får det tøft igjen, og spår 3-2 seier til sine landsmenn.

Kampen ser du på TV 2 og TV 2 Sumo fra klokken 18.55.