Belgium's Thomas Degand rides during a 6,6 km individual time-trial, the prologue of the 70th edition of the Criterium du Dauphine cycling race on June 3, 2018 in and around Valence, southern France. / AFP PHOTO / Philippe LOPEZ
Belgium's Thomas Degand rides during a 6,6 km individual time-trial, the prologue of the 70th edition of the Criterium du Dauphine cycling race on June 3, 2018 in and around Valence, southern France. / AFP PHOTO / Philippe LOPEZ Foto: Philippe Lopez

Disse rytterne bør du ha i Tourmanager

Mads Kaggestad gir deg sine beste tips for å herje i fantasy-sykkel i sommer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Her registrerer du ditt lag i Tourmanager 2018!

Mye kan skje i sykkel.

Punkteringer, velt og overraskende utvikling kan være frustrerende og gi kjedelige utslag på ditt managerlag.

Men overraskelser kan også være en mulighet, så det gjelder å vise stayerevne og holde ut gjennom alle de 21 etappene.

Fordi du ikke har ubegrenset med penger og bytter, er det ikke lett å komponere et lag.

Målet blir derfor å finne ryttere som scorer poeng gjennom alle de tre ukene, for å spare bytter til ryttere som skuffer, velter eller bryter.

Derfor blir Peter Sagan et selvsagt valg på mitt lag. I rittets første uke er det fem etapper for spurterne. Fernando Gaviria er derfor min andre mann for spurterne ved siden av Sagan.

IKKE TIL Å KOMME UTENOM: Chris Froome får sykle årets Tour. Da bør han også på ditt managerlag, mener Mads Kaggestad.
IKKE TIL Å KOMME UTENOM: Chris Froome får sykle årets Tour. Da bør han også på ditt managerlag, mener Mads Kaggestad. Foto: Christophe Ena

Gaviria er rask, har rittets beste spurtopptrekk og har vist stayerevne som gjør at han også blir å regne med på siste etappen til Paris.

Videre har jeg følgende med fra begynnelsen på mitt managerlag:

Kapteiner:

Chris Froome. En overlegen seiersrekke sammenlignet med konkurrentene, og med det beste laget.

Bob Jungels. Jeg tar Jungels inn med tanke på de første ni etappene. Fra etappe ti henger Jungels i en tynn tråd på mitt lag fordi jeg tror han vil falle igjennom i de tøffe fjelletappene som da venter.

Klatrere:

Thomas Degand i Wanty-Group Gobert fordi han kan fås til en rimelig pris, og fordi jeg tror han kan gå i brudd og dermed score poeng på enkeltetapper den første uken.

Arthur Vichot har vist bra form med tiendeplass sammenlagt i årets Sveits rundt. Er en god avslutter som kan hevde seg på etappe fem og seks som er de mest kuperte etappene de første ni dagene.

Ungdomsryttere:

Søren Kragh Andersen i Team Sunweb. En meget solid rytter med gode allround muligheter som kan vise seg første uken med flotte plasseringen på enkeltetapper.

Dion Smith fordi han er billig og fordi han kanskje (under sterk tvil) kan score poeng på de flate etappene med samlet spurt.

FAVORITT: Julien Alaphilippe er en av de utvalgte på Mads Kaggestads lag.
FAVORITT: Julien Alaphilippe er en av de utvalgte på Mads Kaggestads lag. Foto: Geert Vanden Wijngaert

Hjelperyttere:

Anthony Perez er en meget solid rytter med god restitusjonsevne og bra klatreegenskaper som liker å gå i brudd. Jeg tror ikke han vinner noen etappe, men jeg tror han kan være en av de rytterne vi ser oftest i brudd i årets Tour.

Den franske 26-åringen Julian Alaphilippe er også med på mitt lag. Julian Alaphilippe er en del av et sterkt lag som kan kjempe om seieren på lagtempoen. I tillegg kan Alaphilippe være med å kjempe om seieren på etappe fem og seks. Den unge franskmannen med en god spurt, offensive stil og gode klatreegenskaper kan være en sterk bidragsyter på managerlaget gjennom hele Tour de France.

Alexis Vuillermoz vant etappen opp Mur De Bretagne i 2015 foran Daniel Martin. Franskmannen har ikke vist like solid form inn mot årets Tour og laget hans er mer satt rundt kapteinen Bardet enn den gang. Allikevel satser jeg på at Vuillermoz kan levere jevnt gjennom hele Touren med å gå i brudd og score poeng på enkeltetapper.

Temporytter:

Michael Kwiatkowski fordi jeg tror han kan være med å vinne lagtempoetappen og være høyt opp på etappe fem og seks. Vurderer å bytte ham ut etter lagtempoetappen.

Sportsdirektør: Bora-Hansgrohe fordi jeg har tro på Peter Sagen på de lette etappene, og Rafal Majka i fjellene.​

Lykke til!