KLAR: Valon Berisha har signert for Lazio.
KLAR: Valon Berisha har signert for Lazio. Foto: http://www.sslazio.it

Valon Berisha klar for Lazio

Valon Berisha (25) har skrevet under på en femårskontrakt med Lazio. Det bekrefter Serie A-klubben på sine nettsider.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge Sky Sports skal overgangssummen ligge på 7,5 millioner euro, omkring 71,5 millioner kroner.

Berisha skal ha blitt tilbudt en femårskontrakt som gir ham i underkant av ti millioner kroner i året, har TV-stasjonen tidligere meldt.

25-åringen, som vokste opp i Egersund, spilte 20 A-landskamper for Norge før han i 2016 valgte å spille for Kosovo da landet ble en selvstendig nasjon. Han scoret landets første offisielle mål mot Finland.

Berisha har vært i østerrikske Salzburg siden 2012. Han har stadig vært koblet til større klubber. Etter å ha levert en glimrende vårsesong, der han blant annet var toneangivende for klubbens bragder i europaligaen, er han nå klar for Lazio.

Den italienske klubben endte på 5.-plass i Serie A sist sesong, men gikk glipp av Champions League-spill på innbyrdes oppgjør mot Inter. Berisha scoret ett mål i dobbeltoppgjøret mot Roma-laget da Salzburg tok seg videre fra kvartfinalen i europaligaen i april.

Etter det Stavanger Aftenblad erfarer, sikret ikke Viking seg en videresalgsklausul da de solgte midtbanespilleren til Østerrike. Derimot har klubbene Berisha spilte i fra han var 12 til og med 23 år rett på fem prosent av overgangssummen i solidaritetsmidler, skriver Stavanger-avisen.

Dermed drypper det på både Viking og moderklubben Egersund.​

(©NTB)