KLAR: Valon Berisha har signert for Lazio. Foto: http://www.sslazio.it
KLAR: Valon Berisha har signert for Lazio. Foto: http://www.sslazio.it

Valon Berisha klar for Lazio

Valon Berisha (25) har skrevet under på en femårskontrakt med Lazio. Det bekrefter Serie A-klubben på sine nettsider.

Ifølge Sky Sports skal overgangssummen ligge på 7,5 millioner euro, omkring 71,5 millioner kroner.

Berisha skal ha blitt tilbudt en femårskontrakt som gir ham i underkant av ti millioner kroner i året, har TV-stasjonen tidligere meldt.

25-åringen, som vokste opp i Egersund, spilte 20 A-landskamper for Norge før han i 2016 valgte å spille for Kosovo da landet ble en selvstendig nasjon. Han scoret landets første offisielle mål mot Finland.

Berisha har vært i østerrikske Salzburg siden 2012. Han har stadig vært koblet til større klubber. Etter å ha levert en glimrende vårsesong, der han blant annet var toneangivende for klubbens bragder i europaligaen, er han nå klar for Lazio.

Den italienske klubben endte på 5.-plass i Serie A sist sesong, men gikk glipp av Champions League-spill på innbyrdes oppgjør mot Inter. Berisha scoret ett mål i dobbeltoppgjøret mot Roma-laget da Salzburg tok seg videre fra kvartfinalen i europaligaen i april.

Etter det Stavanger Aftenblad erfarer, sikret ikke Viking seg en videresalgsklausul da de solgte midtbanespilleren til Østerrike. Derimot har klubbene Berisha spilte i fra han var 12 til og med 23 år rett på fem prosent av overgangssummen i solidaritetsmidler, skriver Stavanger-avisen.

Dermed drypper det på både Viking og moderklubben Egersund.​

(©NTB)