Helsearbeider siktet for drap på åtte spedbarn

Britisk politi har pågrepet og siktet en kvinnelig helsearbeider for drap på åtte nyfødte barn og drapsforsøk på seks andre spedbarn.

VARSLET POLITIET: Ledelsen ved Countess of Chester Hospital gransket dødsfallene og tok så kontakt med politiet. Foto: REUTERS/Andrew Yates
VARSLET POLITIET: Ledelsen ved Countess of Chester Hospital gransket dødsfallene og tok så kontakt med politiet. Foto: REUTERS/Andrew Yates

Politiet har i over ett år etterforsket de mange dødsfallene blant nyfødte ved prematuravdelingen på et sykehus i Chester i England.

Tirsdag ble en kvinnelig ansatt ved avdelingen, som politiet omtaler som «helsearbeider», pågrepet og siktet for åtte drap og seks drapsforsøk.

Politiet har ikke gitt flere detaljer om kvinnen eller om hva slags stilling hun hadde ved sykehuset.

– Svært kompleks etterforskning

Politiet betegner etterforskningen av saken som omfattende.

– Dette er en svært kompleks og svært sensitiv etterforskning, og vi må forsikre oss om at vi gjør alt vi kan for å forsøke å slå fast hva som førte til dødsfallene og kollapsene til babyene, sier Paul Hughes, som leder politietterforskningen, til Sky News.

Politiet startet i fjor etterforskning ved avdelingen etter at 17 nyfødte barn døde av uforklarlige årsaker og 15 andre nyfødte kollapset men overlevde i perioden mars 2015 til juni 2016.

– Det er viktig å huske at etterforskningen er aktiv og pågående på dette stadiet. Det er ikke satt noe tidspunkt for når vi kan komme til en konklusjon, men vi er fast bestemt på å gjennomføre en grundig etterforskning så snart som mulig, sier Hughes til Sky News.

Sykehuset varslet politiet

Det var sykehusets ledelse selv som varslet politiet selv etter å ha gjennomført en intern granskning.

– Å be politiet om å undersøke dette var ikke noe vi gjorde med lett hjerte, men vi måte gjøre alt vi kunne for å forstå hva som hadde skjedd her for å kunne gi familiene svarene de så desperat ba om, sier direktør ved Countess of Chester Hospital, Ian Harvey, til den britiske TV-stasjonen.

(©NTB/TV 2)