TURKLARE PÅ NY: Arne Brimi, Vegard Ulvang, Arne Hjeltnes og Bjørn Dæhli. Her fra en tur i 2017.
TURKLARE PÅ NY: Arne Brimi, Vegard Ulvang, Arne Hjeltnes og Bjørn Dæhli. Her fra en tur i 2017. Foto: Håvard Solem/TV 2.

Ny runde med «Gutta på tur»

«Gutta på tur»-gjengen er i gang med opptak til nye programmer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter et langt opphold fra TV-skjermen var de fire karene tilbake igjen med fire programmer på TV 2 høsten 2017 - og seerne tok imot dem med åpne armer også denne gangen.

Totalt fikk over 860.000 seere i snitt med seg episodene som gikk da.

– Det var herlig å se gutta på skjermen igjen i fjor høst, og det var det helt tydelig at seerne også syntes. Når de fire herrene har lyst til å legge ut på enda flere turer, så er det jo klart at vi også har lyst til å lage nye TV-programmer ut av det. Vi gleder oss til mer «Gutta på tur» på TV 2, sier programredaktør Jarle Nakken.

På tur med Halvdan

Foreløpig er det for tidlig å si noe om når seerne får et gjensyn med de fire turkameratene, men gjengen er allerede i gang med opptak.

SKITT FISKE: Arne Brimi, Halvdan Sivertsen og Arne Hjeltnes er klare for tur. FOTO: Dag Vidar Hopøy.
SKITT FISKE: Arne Brimi, Halvdan Sivertsen og Arne Hjeltnes er klare for tur. FOTO: Dag Vidar Hopøy.

– Ja, turen er gått til Skrova for å lage program fra den utrolig flotte hvalfangerøya, og vi har vært så heldige å få med oss Halvdan Sivertsen som gjest, forteller Arne Hjeltnes.

I helgen har «Gutta på tur» blant annet vært med på FestiHval, og Bjørn Dæhlie og Hjeltnes har deltatt i motbakkeløpet Skrovafjellet Opp.

Hvilke andre destinasjoner og gjester vi får se i fremtidige «Gutta på tur»-programmer er ikke klart.

Fenomen

«Gutta på tur» ble et fenomen på 90-tallet, og det ble laget flere sesonger der TV-seerne fulgte Arne Hjeltnes (54), Arne Brimi (60), Vegard Ulvang (54) og Bjørn Dæhli (51) på tur.

Det var under OL i Albertville i 1992 at Hjeltnes tok initiativet til samarbeidet med skiessene Dæhlie og Ulvang.

TV 2 skrev kontrakt med gutta, og Bjørn Dæhlie kom med forslag om skyting av ryper sammen med kokken Arne Brimi, for å lage fem små reportasjer til God morgen Norge.