Kastet stoler og fikk 13 spillere utvist – stygge scener på basketballbanen

Det gikk en kule varmt for spillerne i basketballkampen mellom Australia og Filippinene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det australske herrelandslaget i basketball reiste til Manila for å møte Filippinene i VM-kvalifiseringskamp.

Og frem til tredje periode var dette en basketballkamp, men så tok det fyr.

På stillingen 79-48 til Australia, etter en kollisjon mellom en australsk og en filippinsk spiller innenfor trepoengsfeltet, barket begge lags spillere sammen i et masseslagsmål.

Se slagsmålet i vinduet øverst

– Dette er triste, skammelige og beklagelige bilder fra Filippinene, sa kommentator Matt Russel på FOX Sport sin sending og fortsatte:

– I alle mine år hvor jeg har dekket profesjonell sport, har jeg aldri vært vitne til liknende.

Elleville scener
Etter at det første slaget ble slått, stormet det filippinske laget og støtteapparatet banen for regelrett å banke de australske spillerne.

Spillerne på benken til det australske laget ble værende på sidelinjen, men de australske spillerne på banen svarte med samme mynt. Oppstyret pågikk i et snaut minutt før det så ut som sikkerhetsvaktene klarte å roe gemyttene.

Men den gang ei. For i enden av arenaen, utenfor selve banen ble spark og slag fortsatt delt ut av spillere fra Filippinene og Australia.

På et tidspunkt fanger kamera opp en filippinsk spiller som kaster en stol på en av de australske spillerne, og det som skulle være en basketballkamp så mer ut som en amatørkveld hos WrestleMania.

– Ser ut som du nyter øyeblikket
Spillet ble stoppet i en halvtime mens dommerne og sikkerhetsvaktene fikk stoppet slagsmålet og prøvde å finne ut av hvem som skulle bli utvist.

Den halvtimen brukte deler av det filippinske på å ta en selfie på banen, noe som naturligvis skapte sterke reaksjoner hos det australske laget.

– Du har vært i en stor krangel og så ser det ut som du nyter øyeblikket, det synes jeg er veldig rart, sa sjefen for det australske landslaget Anthony Moore etter kampen i følge det australske nettstedet news.

Etter oppstyret ble tretten spillere utvist før kampen fortsatte. Da hadde Australia fem mann igjen på banen og Filippinene tre.

Så ble nok en filippinsk spiller utvist og kampen stoppet. Australia, som ledet med drøyt 30 poeng, fikk seieren etter det som var en av de villeste basketballkampene i moderne historie.

– Vi beklager til våre fans
Begge lag kan nå vente harde sanksjoner fra Det internasjonale basketballforbundet (FIBA).

– Etter hendelsen som fant sted i tredje periode i kampen mellom Fillepinene og Australia i mandagens kvalifiseringskamp til VM, vil FIBA åpne disiplinærsak mot begge lagene, skriver forbundet i en pressemelding i følge usatoday.

Den australske basketballsjefen Anthony Moore publiserte etter kampen en pressemelding hvor han på vegne av laget beklaget det som hadde skjedd.

– Basketball Australia beklager på det sterkeste hendelsen i kampen mellom «the Boomers» og Filippinene. Vi er ekstremt skuffet over hva som skjedde og vår rolle i det, sa Moore og fortsatte:

– Vi beklager til våre fans og vil vente på at straffene blir tildelt.