Lillestrøm  20180702.
Lillestrøms Thomas Lehne Olsen (10) header inn 1-1 på overtid under eliteseriekampen i fotball mellom Lillestrøm og Strømsgodset på Åråsen stadion.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Lillestrøm 20180702. Lillestrøms Thomas Lehne Olsen (10) header inn 1-1 på overtid under eliteseriekampen i fotball mellom Lillestrøm og Strømsgodset på Åråsen stadion. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Foto: Schrøder, Tor Erik

Lillestrøm sikret viktig poeng på overtid

Strømsgodset så ut til å ta med seg tre poeng fra Åråsen, men sju minutter på overtid stanget Thomas Lehne Olsen inn utligningen.

– Vi stanget hele kampen, så det var godt å se den gå inn, sa Lehne Olsen etter den sene utlikningen.

– Det var en tung kamp i varmen, og det ble litt dårlig tempo i kampen. Vi vil egentlig alltid ha tre poeng her på Åråsen, men i dag tar vi det ene poenget, sa spissen til TV 2 etter kampen.

Eliteseriens 15. runde ble avsluttet mandag med møtet mellom Lillestrøm og Strømsgodset.

Etter 35 minutter tok bortelaget ledelsen. Eirik Ulland Andersen spilte fri Bassel Jradi, som ikke gjorde noen feil alene med Lillestrøm-keeperen.

– Vi må lære av dette​
Det så lenge ut til å bli den avgjørende scoringen, men sju minutter på overtid ville Lehne Olsen det annerledes. Spissen steg tilværs etter et hjørnespark, og sendte ballen forbi Espen Bugge Pettersen.

Strømsgodsets vikartrener Bjørn Petter Ingebretsen var selvsagt skuffet etter at seieren glapp så sent.

– Vi mister det litt mot slutten. Men vi må lære av dette. Vi må tørre å holde på ballen selv om det koker litt. Jeg føler vi gir boret to poeng, men de fortjente det ut fra sjanser og spill, sa Strømsgodsets-treneren.

Sjefen ordknapp om fremtiden
​Også Lillestrøm sparket nylig sin hovedtrener, og dermed hadde Arild Sundgot ansvar for kanarifuglene som midlertidig trener.

– Den satt langt inne. Det var ekstremt gledelig at vi scoret på slutten. Jeg synes vi spiller greit i dag, og skaper 7-8 sjanser. Men vi må være mer effektive, sa den midlertidige treneren, og vil ikke si noe om han er aktuell for å forlenge sitt vikariat.

Men spillerne ser ut til å trives med sin nye sjef.

– Jeg er veldig fornøyd hittil, og jeg vet hva Arild står for. Det var et litt annet Lillestrøm-lag i dag enn tidligere. Han tenker litt annerledes. Det er noen ting offensivt som vi prøver å få inn, så det kan ta litt tid, sa Lillestrøm-kaptein Frode Kippe om sin nye sjef.

Etter ett poeng hver ligger Lillestrøm á poeng med Stabæk, rett over kvalifiseringsplassen. Strømsgodset ligger som nummer elleve, tre poeng foran dagens motstander.