Neymar-situasjon skaper reaksjoner: – Han er et svakt forbilde

Neymars storspill sendte Brasil til kvartfinale, men etter kampen får superstjernen tyn for sin overspilling.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Han er et svakt forbilde, mener TV 2s ekspert Brede Hangeland etter hendelsen.

Se hendelsen i vinduet øverst

Igjen ble Neymar helt avgjørende for Brasil, og sendte landet til kvartfinale med både mål og målgivende pasning i 2-0 seieren mot Mexico.

Dessverre var det igjen en filme-episode som stjal fokus fra prestasjonene med ballen.

– Han får ikke så vondt at han trenger å ringe et begravelsesbyrå. Det ser ut til at hans siste time er kommet. Dette er tull, dette er overspilling, og det liker vi ikke å se, sa Jesper Mathisen i TV 2-studio etter kampen.

Situasjonen oppsto etter 70 minutter, da Mexicos Miguel Layún skulle hente ballen etter en duell ute ved sidelinjen. Layún tråkket på ankelen til Neymar, og sistnevnte ble liggende å vri seg i smerte. Men hverken hoveddommeren eller hans assistenter på videorommet vurderte situasjonen som straffbar.

– Når du overspiller så mye som han gjør, da får du et rykte på deg. Da får du lite sympati de gangene du blir tatt, sa TV 2s ekspertkommentator Petter Myhre under kampen.

– Det er det sykeste. Ser ut som verre enn Rivaldo, skrev TV 2s Kasper Wikestad etter episoden, og henviste til Rivaldos pinlige filming i 2002-VM.

Tidligere landslagsspiller Henning Berg var gjest i TV 2s studio under kampen, og tok delvis Neymar i forsvar etter overspillingen.

– Vi må huske at han har blitt sparket ned i hver eneste kamp siden han var 16 år. Det er en utfordring at han overspiller så mye, men han gjør det for å beskytte seg selv.

Målscoreren kom seg på beina igjen, og i sluttminuttene serverte han innbytter Firmino, som satte inn 2-0 målet og punkterte kampen.

Dermed er Brasil klare for kvartfinale mot vinneren av Belgia og Japan.

Den kampen ser du på TV 2 og TV 2 Sumo klokken 20.00.