SKRYTER AV LAGET: Sveriges kaptein Andreas Granqvist mener laget har blitt sterkere etter at Zlatan Ibrahimović ga seg.
SKRYTER AV LAGET: Sveriges kaptein Andreas Granqvist mener laget har blitt sterkere etter at Zlatan Ibrahimović ga seg. Foto: Martin Bernetti

Sverige-kapteinen: – Vi har klart oss fint uten Zlatan

Andreas Granqvist mener det svenske landslaget har tatt flere steg etter at Zlatan Ibrahimović ga seg.

Sveriges forsvarskjempe og kaptein Andreas Granqvist mener landslaget har blitt bedre etter at supestjernen Zlatan Ibrahimović forsvant.

Ibrahimović la opp som landslagspiller etter EM i 2016, men ønsket å returnere for de gule og blå da mesterskapet i Russland lå på trappene.

Tidenes svenske fotballspiller fikk imidlertid ikke muligheten til å delta i VM.

– Vi har klart oss fint selv om vi mistet en av de beste fotballspillerne i verden. Vi har gjort en veldig god jobb, det gjør at vi nå er i åttedelsfinalen, seier Sverige-kapteinen ifølge Marca.

– Sloss for hverandre
Etter kvalifiseringen måtte Sverige ut i Playoff-kamp mot Italia. Få levnet våre naboer store muligheter mot de meritterte motstanderne, men etter 0-0 i Stockholm sjokkerte svenskene italienerne og vant 1-0 på San Siro i Milano.

– Vi har bygget et kollektiv gjennom kvalifiseringen. Vi kjemper og sloss for hverandre og som et lag vet vi at det gir resultater, sier Granqvist.

Siden finaletapet mot Brasil på hjemmebane i 1958 har svenskene kun nådd kvartfinalen én gang. Det skjedde da Tomas Brolin og de svenske guttene tok seg hele veien til semifinalen i VM i USA. Den gang ble det stopp i semifinalen mot Brasil, som senere vant finalen mot Italia.

– Det er lenge siden. Jeg husker selvfølgelig noen av profilene på laget. Jeg håper vi kan komme tilbake til det nivået, men vi er langt unna det for øyeblikket, sier Granqvist.

Svenskene åpnet mesterskapet i Russland med å slå Sør-Korea 1-0, før det ble tap mot Tyskland i runde to. I siste runde feide de over Mexico og sikret seieren i gruppe F.

– Må spille opp mot vårt beste
​I åttedelsfinalen møter Andreas Granqvist og de svenske spillerne Sveits, som fulgte Brasil videre fra gruppe E.

Sveriges landslagstrener Janne Anderson har planen klar før skjebnekampen.

– Sveits har spilt god fotball veldig lenge. De er favoritter, og vi kommer aldri i livet til å undervurdere dem. Vi må spille opp mot vårt beste som lag. Hvis vi når toppnivået vårt, kan vi vinne, sier Anderson.