KLAR: Sokratis Papastathopoulos er endelig Arsenal-spiller.
KLAR: Sokratis Papastathopoulos er endelig Arsenal-spiller. Foto: Ringo H.w. Chiu

Arsenal hentet midtstopper fra Borussia Dortmund

Arsenal har sikret seg Sokratis Papastathopoulos (30) fra Borussia Dortmund.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det melder klubben selv på sine nettsider.

– Det føles veldig bra, det er et fint øyeblikk. Jeg er veldig glad for at jeg skal være her de neste årene, sier Papastathopoulos til Arsenals hjemmeside.

30-åringen kommer fra Borussia Dortmund, der han tidligere har spilt sammen med Pierre-Emerick Aubameyang og Henrikh Mkhitaryan som nå spiller for London-klubben.

– Jeg har snakket med dem flere ganger. De har bare gode ting å si om denne klubben, sier spilleren som også har 79 landskamper for Hellas.

– Jeg skal gjøre alt jeg kan for å hjelpe klubben til å oppnå sine mål, sier han videre.

Den greske midtstopperen har blitt koblet til Arsenal lenge, og man har bare ventet på at overgangen skulle bli annonsert av klubbene.

Ifølge The Guardian koster Papastathopoulos Arsenal omlag 190 millioner kroner.

Papastathopoulos har vært en viktig brikke i Dortmund-forsvaret siden 2013, og har tidligere spilt for Werder Bremen, Genoa, AC Milan og AEK Athen.

Papastathopoulos er Arsenals nye manager Unai Emerys tredje signering. Han slår følge med Bernd Leno og Stephan Lichtsteiner inn stadionportene på Emirates.

Uruguays midtbanespiller Lucas Torreira, som til daglig spiller i Sampdoria, er også forventet å bli annonsert som Arsenal-spiller i nær fremtid.