BLIR VÆRENDE: Mohamed Salah forlenger avtalen med Liverpool.
BLIR VÆRENDE: Mohamed Salah forlenger avtalen med Liverpool. Foto: Glyn Kirk

Salah forlenget med Liverpool

Den egyptiske superstjernen forplikter seg til Liverpool og blir klubbens best betalte gjennom tidene.

Mandag morgen kommer Liverpool med gode nyheter til fansen:

Mohamed Salah (26) har signert en ny langtidsavtale med klubben. Det opplyses ikke hvor langt frem i tid den nye avtalen strekker seg, men det rapporteres fra britisk presse om fem år - altså frem til 2023.

– Demonstrerer tydelig to ting

Salah har lagt bak seg en av de mest eventyrlige sesongene fra en enkeltspiller i Premier Leagues historie. Han scoret til sammen 44 mål på 52 kamper og ble toppscorer i ligaen med rekordmange 32 fulltreffere. Han ble også kåret til årets spiller av både spillerne selv og de britiske fotballjournalistene.

– Nyheten kan ses for hva den er: å belønne en person som har prestert og bidratt stort til laget og klubben forrige sesong, sier manager Jürgen Klopp til klubbens hjemmesider.

Ifølge Mirror kommer Salah til å doble lønnen og vil nå heve ukelønn på 2,1 millioner kroner, og det rapporteres også at det ikke er noen utkjøpsklausul i den nye avtalen.

26-åringen er nå Liverpools best betalte spiller gjennom tidene med en prestasjonsbasert avtale som kan føre til en lønn på 100 millioner kroner i året.

– Det demonstrerer også tydelig to ting - hans tro på Liverpool, og vår tro på ham. Vi ønsker at verdensklassetalent skal se at de kan ha et hjem på Anfield hvor de kan oppnå deres profesjonelle drømmer og ambisjoner - vi jobber hardt sammen for å oppnå dette. Når noen som Mo Salah forplikter seg og kaller dette stedet hjemmet sitt, forteller det utrolig mye.

Setter laget over seg selv

Storspillet etter overgangen fra Roma forrige sesong har naturligvis satt fart i spekulasjonene om en enda større overgang for 26-åringen. Flere har spekulert i at Real Madrid ville gjøre Salah til en galáctico, men mandagens kontraktsforlengelse slår beina under ryktene.

– Det viktige å huske på er at Mo aldri ser på seg selv som viktigere enn laget eller noen i laget. Han anerkjenner at lagkameratene og klubben har hjulpet ham til individuell suksess forrige sesong, sier Klopp.

Liverpool-spillerne starter sin sesongoppkjøring ved treningsfeltet Melwood mandag.

Salah skulle krone en glitrende sesong med seier i Champions League-finalen mot Real Madrid. Det endte i stedet i tårer da han måtte tusle av banen med en skulderskade etter en duell med Sergio Ramos. Det betydde også at VM-oppkjøringen ble amputert. Salah måtte stå over åpningskampen mot Uruguay, men returnerte mot Russland og Saudi-Arabia og noterte seg for to scoringer for poengløse Egypt.