5,5 MRD: Nordea kjøper Gjensidige Bank for 5,5 milliarder kroner. Foto: Ruud, Vidar/NTB Scanpix
5,5 MRD: Nordea kjøper Gjensidige Bank for 5,5 milliarder kroner. Foto: Ruud, Vidar/NTB Scanpix

Nordea kjøper Gjensidige Bank for 5,5 mrd. kroner

Nordea har inngått en avtale med Gjensidige Forsikring om kjøp av samtlige aksjer i Gjensidige Bank for 5,5 milliarder kroner.

Avtalen omfatter også et langsiktig strategisk distribusjonssamarbeid med Gjensidige i Norge, skriver Nordea i en pressemelding mandag morgen.

– Dette er et stort skritt for oss og støtter opp under strategien vår og ambisjonene våre om å vokse i det viktige norske markedet. Som Nordens største bank er det naturlig for oss å slå oss sammen med det ledende forsikringsselskapet i Norge, sier Snorre Storset, administrerende direktør i Nordea Norge.

– Denne avtalen innebærer at mange flere nordmenn vil få en relasjon til Nordea, og vi skal betjene dem på best mulig måte, sier han videre.

Gjensidige Bank er en av Norges ledende nettbaserte banker. Banken tilbyr privatkunder en rekke digitale banktjenester, boliglån, billån, usikrede lån og spare- og investeringstjenester på nett.

5,5 milliarder

Nordea kjøper Gjensidige Bank for 578 millioner euro, tilsvarende 5.500 millioner kroner, et beløp som vil bli justert for egenkapitalen Gjensidige Bank genererer fram til overføringen er sluttført. Oppkjøpet, som krever godkjenninger fra myndigheter og andre tilsyn, forventes å bli sluttført i første kvartal 2019, opplyser Nordea.

Banken skriver at oppkjøpet vil styrke Nordeas posisjon som nest største bank i Norge og vil tilføre 176.000 kunder med 4.840 millioner euro i utlånsvolum.

– Større og bedre tilbud

– Vi anser Nordea og Gjensidige som naturlige strategiske partnere. Begge har en solid internkultur, og vi deler de samme verdiene. Vi er sikre på at alle kundene våre vil dra fordeler av det større og bedre tilbudet, sier Storset.

Nordea forventer å levere årlige kostnadssynergier på omtrent 25 millioner euro fra Nordea og Gjensidiges kombinerte omsetningsgrunnlag innen 2022.