BYTTER KLUBB: Lebron James går fra Cleveland Cavaliers til LA Lakers.
BYTTER KLUBB: Lebron James går fra Cleveland Cavaliers til LA Lakers. Foto: Maddie Meyer/AFP

LeBron James signerer gigantavtale med LA Lakers

LeBron James vil signere en fireårsavtale med basketballaget Los Angeles Lakers, ifølge superstjernens representanter. Avtalen er verdt 1,25 milliarder kroner.

Allerede i forrige uke gjorde han det kjent at han ikke ville forlenge med Cleveland Cavaliers etter det sviende nederlaget for Golden State Warriors i NBA-finalen i juni.

33-åringen har ført sine lag til NBA-finale i hver av de åtte siste sesongene, fire ganger med Miami Heat og fire med Cleveland Cavaliers. Det er blitt to titler med Heat og en med Cavaliers.

Tredje overgang

Dette er andre gang James forlater Cavaliers, hjemstaten Ohios største klubb, etter at han i 2010 signerte for Heat og spilte fire sesonger i Florida-klubben. I 2014 returnerte han altså til Cavaliers.

Avtalen med Lakers sikrer James 154 millioner dollar, omkring 1,25 milliarder kroner, over fire år.

Lakers er et av de mest ikoniske og populære lagene i NBA. Basketlegenden Magic Johnson er for tiden klubbpresident. Kobe Bryant er blant stjernene som tidligere har vært i klubben.

På Twitter ønsket Los Angeles Galaxy-spiller Zlatan Ibrahimovic James velkommen til storbyen.

– Nå har LA en Gud og en Konge. Zlatan ønsker LeBron James velkommen, skrev svensken.

MVP fire ganger

LeBron James er kåret til NBAs mest verdifulle spiller (MVP) fire ganger. Han debuterte i NBA allerede i 2003, den gang for Cavaliers.

Det har i flere måneder vært spekulert i en overgang til Lakers, blant annet fordi det vil gi James bedre muligheter til å pleie sine forretningsinteresser.

Den over to meter høye basketspilleren eier allerede to eiendommer i California og har også et filmselskap i delstaten.