Kylie Jenner, Rihanna og Kanye West er blant kjendisene med størst innflytelse på internett.
Kylie Jenner, Rihanna og Kanye West er blant kjendisene med størst innflytelse på internett. Foto: Andy Kropa/AP/Anthony Harvey/Chris Pizzello

Disse kjendisene er mektigst på internett

Kylie Jenner, Kanye West og Rihanna står på Time Magazines liste over personer med mest innflytelse på internett.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I en årlig liste, plasserer Time Magazine de 25 personene de mener har størst innflytelse på internett.

En rekke kjendiser kaster glans over årets liste. Artisten Rihanna er én av dem som har kommet seg inn på listen.

«Når Rihanna snakker – eller mer presist, "grammer" (Poster på Instagram, journ. anm.) – lytter verden» står det i Times artikkel.

Gikk ut mot Snapchat

I mars i år postet artisten en story på Instagram, hvor hun langet ut mot en annonse på Snapchat, hvor man kunne velge mellom å «fike til Rihanna» eller «slå til Chris Brown».

I 2009 kom nyheten om at Chris Brown hadde overfalt sin daværende kjæreste kjæreste, og bildene av en kraftig forslått Rihanna, gikk verden rundt.

Ikke lenge etter at Rihanna gikk ut mot Snapchat-annonsen i år, sank verdien til Snap Inc. med 800 millioner amerikanske dollar.

En annen kjendis som gjennom sin innflytelse på sosiale medier, gikk kraftig ut over verdien til Snap Inc. er Kylie Jenner. Da hun tidligere i år skrev en Twitter-melding om at hun begynte å miste interessen for Snapchat, sank verdien til selskapet med over 1,3 milliarder amerikanske dollar.

Da Jenner postet et bilde av datteren Stormi Webster på Instagram, satte hun ny rekord i antall likerklikk på et bilde på bildedelingstjenesten noen sinne.

Stor rekkevidde

Kylie Jenner er ikke den eneste fra Kardashian-klanen som har kommet med på listen over internetts mest innflytelsesrike. Også svigerbror Kanye West har blitt tatt med.

Etter å ha vært borte fra Twitter i nesten ett år, kom West tilbake til plattformen i april i år. Tidligere har rapperen kalt sine egne Twitter-meldinger for moderne kunst, og Time trekker frem rapperens enorme rekkevidde, med sine 28 millioner følgere.

En annen som når ut til mange mennesker gjennom sosiale medier, er skuespiller Budy Philipps. Hun er kjent fra TV-serier som «Freaks and Geeks» og «Dawson's Creek» på starten av 2000-tallet. Senere har hun dukket opp på skjermen i «Cougar Town» og «Vice Principals». Nå mener Time at hun muligens er mer kjent for sitt liv på Instagram.

Hun bruker bildedelingstjenesten til å fortelle om alt fra sitt hverdagslige liv, til mer alvorlige temaer som mental helse.

Twitter-presidenten

Donald Trump står også, ikke overraskende, på listen over de mest innflytelsesrike menneskene på internett.

«FDR hadde radioen. JFK hadde TV. Trump har Twitter», skriver Time, og trekker frem hvordan USAs 45. president brukte Twitter både i valgkampen og underveis i sitt presidentskap.

I november i fjor, var en ansatt i Twitter så lei av presidentens meldinger, at han på sin siste arbeidsdag blokkerte Trumps Twitter-bruker.