Drømmedag for RBK: – Det er fotballorgasme på benken

Rosenborg utnyttet Brann-kollapsen i Bergen og spiste seg innpå serielederne søndag. 1-0-seieren mot bunnlaget Sandefjord satt samtidig langt inne.

Se scoringene fra Eliteserie-runden i Sportsnyhetene øverst!

Svenske Jonathan Levi scoret sitt første mål for Rosenborg da han sikret full poengpott for tittelforsvarerne. Dermed reduserte trønderne avstanden opp til ligaleder Brann til fire poeng.

– Det er fotballorgasme på benken til Rosenborg. De har hørt hver eneste scoring på Brann stadion, men de har ikke fått det til, før det endelig smeller, sa Ivar Hoff i FotballXtra-studio.

Kampen i sommervarmen i Sandefjord var lenge preget av et svært lavt tempo.

– Det ser ut som om varmen har truffet oss begge. Vi må få opp tempoet og ha mer lyst på scoringer, sa Kåre Ingebrigtsen til Eurosport i pausen etter en svært så tam første omgang.

Gode grep
RBK-profilene Mike Jensen og Nicklas Bendtner tok gode initiativ framover det første kvarteret, men da det så ut til at Rosenborg-maskineriet etter hvert skulle begynne å male, var det hjemmelaget som spilte seg inn i kampen.

Marti Cifuentes har tydeligvis gjort noen gode grep som Sandefjord-trener. Lenge var det lite som skilte topp og bunn i norsk fotball i hvalfangerbyen søndag.

Vestfoldingene har samtidig ikke vunnet siden 2. april. Seks poeng har det blitt når Eliteserien er halvspilt. Poeng ble det heller ikke søndag.

Sen avgjørelse
Etter pause kom RBK ut på banen med litt mer fart og innsats. Men scoringen lot vente på seg helt til det gjensto under ti minutter. Sandefjord-målvakten Eirik Holmen Johansen ble riktignok satt på flere prøver før Levi fant nettmaskene.

Alexander Søderlund ble kastet innpå det siste kvarteret for å redde tre poeng for RBK, men det var Levi som ble matchvinner da han dro seg inn i feltet og avsluttet med å sette ballen i mål helt inne ved stolperoten i nærmeste hjørne.

Rosenborg har dermed to strake seirer etter en dårlig periode. Trener Ingebrigtsen måtte samtidig stokke en del om på laget søndag som følge av skader på Pål André Helland og Anders Konradsen.

Erlend Dahl Reitan og Jacob Rasmussen erstattet de to.

(©NTB)