Tromsø klatret videre mot toppen

Tromsø står med fem seirer på seks kamper i Eliteserien i fotball etter at Odd måtte reise tomhendte hjem til Skien søndag. Kampen endte 2-1.

Med seieren har Simo Valakaris formsterke Tromsø-mannskap kun fire lag foran seg på tabellen. Opp til Ranheim på sølvplass skiller det kun tre poeng.

Se alle scoringene fra Eliteserie-runden i Sportsnyhetene øverst!

Odd hadde på sin side vunnet kun én gang på de seks siste kampene før turen til ishavsbyen, og der ble statistikken ytterligere forverret. Skiensklubben er nå nummer ti, kun seks poeng foran Stabæk på kvalifiseringsplassen.

I en ikke altfor innholdsrik første omgang kom Tromsø best i gang og tok ledelsen etter kun sju minutters spill. Mushaga Bakenga spilte fri Lasse Nilsen ute til venstre, og det flate innlegget som fulgte fant Runar Espejord foran mål.

Spissen sendte enkelt hjemmelaget i føringen på Alfheim.

Rashani-heading
Ufortjent var det ikke. Tromsø var best innledningsvis og kunne fått 2-0 da nevnte Bakenga skjøt fra spiss vinkel like etter ledermålet. Sondre Rossbach i Odd-målet gjorde en kvalifisert redning da han forhindret en nytt baklengs.

Kampens andre scoring kom i stedet i motsatt ende av banen. 14 minutter var spilt da Odd-veteranen Espen Ruud slo inn fra høyre og fikk se en godt plassert Elbasan Rashani stange inn utligningen. Tromsø-keeper Gudmund Kongshavn kunne lite gjøre med den gode headingen.

Stort flere sjanser ble det ikke i en første omgang som verken var særlig velspilt eller underholdende

Sterk statistikk
Annen omgang startet som den første med hjemmelaget som det førende laget. Og igjen gikk det rundt sju minutter før scoringen var et faktum.

Runar Espejord slo innlegget som ble til en målgivende pasning da Simen Wangberg brukte hodet til å sende TIL i ny ledelse.

Innbytter Bilal Njie fikk to gode muligheter til å redde poeng for gjestene fra Skien, men fikk ikke sving på avslutningen ved noen av anledningene.

Hjemmeseieren betyr at Odd ikke har vunnet på Alfheim siden 2012. Da lagene møttes i tilsvarende oppgjør i fjor endte det 2-2.

Tromsø har på sin side tatt 15 poeng på sine åtte hjemmekamper så langt denne sesongen. Det gjør «Gutan» til et av Eliteseriens sterkeste hjemmelag.