Erling (17) scoret fire mål foran speider fra Manchester United

Erling Braut Håland (17) herjet for Molde og påførte serielederens første tap i Eliteserien.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Brann - Molde 0-4

​Se målene i Sportsnyhetene øverst!

Brann sto uten tap og med bare fem baklengsmål på 14 seriekamper i år, men det var før Molde og Erling Braut Håland kom til Brann stadion søndag kveld.

På tjue minutter banket 17 år gamle Håland inn fire baller bak Brann-målvakt Samuel Sahin-Radlinger. Kampen endte med et 0-4-tap for serieleder Brann.

Ifølge Eurosport var en speider fra Manchester United på plass i Bergen.

– Han kommer aldri til å være i Molde etter denne sommeren om Molde, han selv og pappa Alf-Inge finner ut av han vil ut i Europa, for det kommer til å være masse interesserte klubber, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen i FotballXtra-studio.

– Han kunne vært i Norge en liten stund til. Det er bare bra; å score flere mål og få bedre selvtillit før han drar ut. Det skal bli fantastisk å følge med ham fremover, sier den tidligere landslagsspissen Steffen Iversen på FotballXtra.

Braut Håland, som har seks seriemål i år, ble byttet ut etter en times spill.

– Det er kjekt å høre at det er folk på tribunen. Det er ikke så mye å si, jeg er Molde-spiller. Enkelt og greit, sier Erling Braut Håland til TV 2, og presiserer at han har kontrakt med Molde ut 2019.

Ole Gunnar Solskjær sier at det er opp til klubben om Braut Håland drar ut i Europa denne sommeren.

– Det er veldig mange som har Erling på blokken sin, så jeg trenger ikke å kommentere Manchester Uniteds overgangspolitikk, sier Molde-manageren til TV 2 om interessen for hans gamleklubb i Premier League.

– Vi har sagt nei til bud. Sånne kamper hjelper ikke meg. Det er større sannsynlighet for at en storklubb tilbyr det som skal til, sier Solskjær. ​

Mathisen: – Helt vanvittig

Jesper Mathisen forteller at Alf-Inge Håland, som spilte i klubber som Leeds og Manchester City, har besøkt europeiske klubber for å studere forholdene.

​– Braut Håland har masse muligheter allerede i sommer. Han har en far som kjenner veldig godt til hvordan det er å være proff ute i Europa. Han har reist rundt og sjekket litt forskjellige klubber, nasjoner og miljøer. Det er blitt gjort en grundig jobb, sier han, og fortsetter:

– Eliteserien er ikke Europas beste liga, men når en så ung spiss leverer mot et lag som har sluppet inn åtte mål før i år, er helt vanvittig.

Molde signerte Braut Håland fra Bryne halvannet år siden. Da hadde han spilt 16 kamper på nivå to i norsk fotball.

En mektig imponert Brann-trener Lars Arne Nilsen hadde følgende løsning på «problemet» som filleristet laget hans den første halvtimen.

– Han må ut av Norge, sa Nilsen til Eurosport i pausen.

– Det burde ikke vært lov med juniorer i seniorfotball, fulgte en spøkefull Nilsen opp med etter kampslutt.

Rosenborg nærmer seg

Brann leder fortsatt Eliteserien, men Rosenborg er nå fire poeng bak etter å ha sikret en sen 1-0-seier over Sandefjord.

– Det er full fart på toppen av tabellen igjen. Da ser det langt bedre ut enn det gjorde for et par timer siden, sier Jesper Mathisen.

Rosenborg har for øvrig ett poeng mer enn halvspilt serie i fjor.

– Brann skjelver, sier Ivar Hoff i FotballXtra-studio med et glimt i øyet.

Molde er nå oppe på fjerdeplass, men har åtte poeng opp til Brann. Ranheim er nummer tre med fem poeng opp til tabelltopp.