Griezmann overrasker med stikk til egen klubb

– Kampen kommer til å bli kjedelig, varsler Frankrikes stjerne før Uruguay-møtet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se øverst hvordan Frankrike beseiret Argentina 4-3 i en spinnvill åttdelsfinale!

Frankrike er klare for kvartfinale i VM etter 4-3-seieren over Argentina, men har en formidabel oppgave foran seg i Uruguay, som bare har sluppet inn ett mål i VM.

Den franske stjernen Antoine Griezmann sammenligner Uruguay med sin egen klubb, Atlético Madrid, og karakteristikken virker ikke særlig flatterende.

– Uruguay kommer til å være som Atlético; de kommer til å bruke tid, legge seg og omkranse dommeren. Vi må bare bli vant til det, for kampen kommer til å bli kjedelig, og de ønsker at vi skal være med på det, sier Griezmann på søndagens pressekonferanse i Moskva.

Under ledelse av Diego Simeone siden desember 2012 har Atlético blitt et av Europas beste forsvarslag, og er av mange blitt beskyldt for å spille på grensen av regelverket. Det solide forsvarsarbeidet har lagt grunnlaget for blant annet to Europaliga-triumfer, ligamesterskap og to Mesterliga-finaler.

Griezmann har flere tøffe dueller i møte når han møter Uruguays stopperpar José Giménez og Diego Godín, som han til daglig spiller med i Atlético.

Fremtiden til Antoine Griezmann i Atlético var lenge uviss, og den tidligere Real Sociedad-spilleren var sterkt koblet til Barcelona, men i en dokumentar sendt tidligere under VM-sluttspillet bekreftet Griezmann at han blir i Atlético.

– Mine supportere, mitt lag, mitt hjem, skrev Griezmann på sosiale medier etter annonseringen av egen fremtid.

I tillegg til et bunnsolid forsvar, har Uruguay blant andre to hardtarbeidende angripere i Edinson Cavani og Luis Suárez. Førstnevnte sendte Portugal ut av åttedelsfinalen med to scoringer, før han måtte ut med skade. Det er fortsatt usikkert om Paris Saint-Germain-spilleren er tilbake mot Frankrike.