SCORET HAT TRICK: Adama Diomandé scoret historisk hat trick for Los Angeles FC. Foto: Mark J. Terrill
SCORET HAT TRICK: Adama Diomandé scoret historisk hat trick for Los Angeles FC. Foto: Mark J. Terrill

Diomandé med historisk hat trick

Adama Diomandé har skrevet seg inn i historiebøkene i MLS.

Adama Diomandé scoret hat trick da Los Angeles FC vant 4–1 mot Philadelphia Union søndag.

Dermed ble nordmannen den første i klubbens historie som har scoret et hat trick.

– Jeg bare går til trening hver dag med et smil rundt munnen sammen med mine lagkamerater. Det er var en bonus å skrive historie, sa den norske landslagsspilleren etter hat tricket til klubbens hjemmeside.

Los Angeles FC spiller sin første sesong i Major League Soccer. Klubben trenes av tidligere Stabæk-sjef Bob Bradley, som også hadde Diomandé på laget der.

– Slik jeg ser det var dette den første kampen Diomandé virkelig fikk vist sine kvaliteter. Fra den tiden jeg har kjent ham, er nå Dio svært nærme den spilleren jeg husker, sa Bradley etter kampen.

Diomandé legger ikke skjul på at han stortrives i Los Angeles FC.

– Det har vært noen tøffe år, men nå har jeg en trener som virkelig har tro på meg. Det har jeg ikke alltid hatt i andre klubber. Endelig er jeg kommet til en klubb hvor jeg kan spille den fotballen jeg ønsker, mente den tidligere Hull-spissen.

Zlatan herjet
Zlatan Ibrahimovic scoret to mål da LA Galaxy natt til søndag spilte 3-3 i det såkalte California Clasic i MLS mot San José Earthquakes.

– Ikke nok, skrev Zlatan på Twitter etter å ha scoret to av lagets tre mål mot Jose Earthquakes.

Supersvensken viste at han ikke har glemt hvor målet står, og det tok ikke mer enn 57 sekunder før han hadde satt sin første ball i nettet.

Fra spiss vinkel dundret han til på halvspretten og sendte ballen opp i motsatt hjørne. 1-0 til Galaxy.

Chris Wondolowski utlignet til 1-1 etter 15 minutter, men kun fem minutter senere tok Galaxy på ny ledelsen, denne gangen ved Romain Alessandrini.

Målene kom tett i første omgang og etter 25 minutters spill økte Zlatan til 3-1 da han sendte et frispark i mål fra 25 meters hold. Dette var fjerde gang etter at han kom til LA Galaxy at han scoret to mål i en og samme kamp.

San José ga imidlertid ikke opp og kjempet seg tilbake i kampen. Først reduserte Valeri Qazaishvili fem minutter før hvilen, før også Wondolowski ble tomålsscorer 20 minutter etter pause.

Flere mål ble det ikke, og dermed endte Zlatans første California Clasic 3-3.

(©NTB)