PÅ LAGET: Bamba, Nilsen og Reginiussen
PÅ LAGET: Bamba, Nilsen og Reginiussen Foto: Scanpix/TV 2

Halvsesongens lag: – Han har vært strålende!

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen har plukket ut laget han mener har vært best i første halvdel av sesongen.

Følg Eliteserie-runden i FotballXtra søndag kl. 17.30

Søndag spilles 15. serierunde i Eliteserien.

TV 2-ekspert Jesper Marthisen har fulgt samtlige serierunder hittil med argusøyne.

På bakgrunn av prestasjonene han har sett har han på oppdrag fra TV 2 Sporten plukket ut det han mener er sesongens lag i første halvdel av sesongen.

Her er Jesper Mathisens utvalgte på Årets lag hittil, i 3-5-2-formasjon:

Keeper:
Samuel Sahin-Radlinger – André Hansen er den beste keeperen i Eliteserien, og han har også i 2018 vært veldig solid. Det var egentlig han jeg ville ha som keeper på dette laget, men jeg ombestemte meg like før fristen. Grunnen til at jeg måtte ha med Sahin-Radlinger, er at han har kun har sluppet inn fem mål på 14 kamper. Han har riktignok vært usikker i feltet og han har gjort sine feil, men en keeper som kun har sluppet inn fem mål på 14 kamper har også gjort veldig mye riktig. Han er ikke en like god skuddstopper som det Leciejewski var for Brann i fjor, men Sahin-Radlinger er langt tryggere med beina.

«Halvsesongens lag»

3-5-2

Keeper: Sahin-Radlinger
Forsvar:
Acosta, T. Reginiussen, Wormgoor
Midtbane:
Akintola, Heltne Nilsen, Åsen, M. Reginiussen, Tønne.
​Angrep:
Pedersen, Bamba.

Forsvar:
Bismar Acosta – Det er mange midtstoppere som har imponert i 2018, og derfor måtte jeg velge en formasjon hvor jeg fikk plass til tre. Karamoko og Hovland var nærmest utenom de tre jeg til slutt valgte. Brann har kun sluppet inn fem mål til nå denne sesongen, og det er hovedgrunnen til at de har en solid luke på toppen av tabellen. Acosta var fantastisk i fjor, og ser enda bedre ut i år. Scoret riktignok et selvmål i Drammen, men utenom det har han nesten vært feilfri. Sikker og god med ballen, bra fart og så er han en av de vondeste spillerne i Eliteserien å møte. Bunnsolid! Utgjør det beste stopperparet i Eliteserien sammen med Wormgoor.

Tore Reginiussen – Selv om Rosenborg har sluppet inn dobbelt så mange mål som Brann, har også trønderne vært veldig solide defensivt med kun 10 baklengs på 14 kamper. Reginussen og Hovland har i likhet med Acosta og Wormgoor vært veldig solide, og om Rosenborg skal tette luken opp til Brann er de avhengig av at de har sine to beste stoppere på sitt beste nivå resten av sesongen. Det tror jeg vi kommer til å få se, men jeg er mer i tvil om Rosenborg blir gode nok offensivt til å ta gull i 2018.

Vito Wormgoor – Brann er etter halvspilt sesong favoritter til å vinne gull, og Wormgoor har vært deres beste spiller. I enkelte kamper har ikke motstanderne vært i nærheten av å skape store sjanser, og i tillegg til å være solid defensivt har også Wormgoor en viktig rolle offensivt. Han har en presis fot som starter mange av angrepene, og har scoret tre ganger første halvdel av sesongen. Det er synd at Wormgoor ikke har norsk pass, for han hadde ting å bidra med for Lagerbäck og co!

Midtbane:
David Akintola – Jeg var veldig i tvil om hvem jeg skulle velge av Akintola og Koomson, men Akintola vant på målfoto. Han var ustabil for Jerv i Obos-ligaen i fjor, men han har tatt nivået i Eliteserien uten problem. Uredd, kreativ, dribleglad, skapende og har han levert godt med målpoeng (fire mål og fire assist). Han har riktignok sine utfordringer defensivt, men offensivt har han vært Hornelands gullgutt.

Sivert Heltne Nilsen – Mye av æren for at Brann er så solide defensivt skal Heltne Nilsen ha. Han har vært strålende denne sesongen! Han beveger seg smart, spillere på det sikre, hjelper stopperne sine og så dirigerer han de rundt seg. I det systemet Brann spiller, er de helt avhengig av å ha midtbanespillere som forstår rollene sine, og det gjør sønnen til treneren. Haugen og Barmen har også vært meget gode i 2018, men det er den balanserende spilleren i Branns midtbanetrio som kommer med på dette laget.

Gjermund Åsen – Han har riktignok mistet en del kamper på grunn av skader i 2018, men når han er frisk er han en fantastisk fotballspiller. Syv målpoeng på sine ni kamper fra start er solid, og så må vi heller ikke glemme alle de angrepene/målene han har satt opp selv om han ikke er sist eller nest sist på ballen. Han er den offensive nøkkelen i Valakaris system, og på sitt beste en av de aller beste spillerne i Eliteserien.

Mads Reginiussen – Det finnes vel knapt en person i norsk fotball som ikke har latt seg sjarmere og imponere av det Ranheim har fått til denne sesongen. De endte som nummer fire i Obos-ligaen i fjor, og nå ser de ut til å være et av de lagene som skal kjempe om medalje i Eliteserien 2018. Det er mange spillere som var nær en plass på dette laget, og Reginiussen sine kamerater på midtbanen, Dønnem og Løkberg, kunne selvfølgelig også fått en plass her. Lillebroren til Tore har startet elleve kamper denne sesongen, og har scoret syv mål – som indreløper! I tillegg legger han ned en enorm jobb defensivt slik alle andre på dette Ranheim-laget gjør. Det er lett å forstå hvorfor Reginiussen og flere av hans lagkamerater nå er jaktet av de største klubbene i Eliteserien.

Eirik Tønne – Ranheim har scoret et par mål denne sesongen som har vært helt tullete. Det har vært både to og tre overhopp i samme angrep, det har vært fire-fem spillere på løp i boksen og så har det vært avslutninger helt i ypperste klasse. Tønne har veldig ofte vært involvert i disse målene, og han har levert en strålende sesong som venstrekant for Ranheim. Tre mål og tre assist er det blitt, og i tillegg legger også han ned en enorm jobb defensivt slik at Ranheim har vært et av de vanskeligste lagene å møte første halvdel av sesongen. Jeg kunne selvfølgelig valgt Birger Meling, som har vært strålende i 2018 på kanten i denne 3-5-2 formasjonen, men jeg er blitt så sjarmert av Ranheim at de fortjente to spillere på dette laget! Stølås har også vært enormt god for Haugesund, så det var tøff kamp om plassen på venstresiden i dette laget.

Angrep:​
​Marcus Pedersen –
Før sesongen var det enorme forventninger til Rosenborgs spisser, men det er Pedersen som virkelig har levert varene denne sesongen. 11 mål på 14 kamper er imponerende tall, for vi må huske på at laget hans har vært langt unna sitt beste nivå. Hadde Strømsgodsets angrepsspill fungert bedre, hadde Pedersen scoret enda flere mål, og jeg tror han kommer til å være god for «BP» og Godset resten av sesongen – hvis ikke han blir solgt i sommer, da. Har i likhet med sine lagkamerater en del kamper hvor han ikke har vært i nærheten, men han er en av de ytterst få som har levert i Drammen denne sesongen.

Daouda Bamba – Er bare blitt bedre og bedre i løpet av 2018, og ingen blir overrasket om han blir solgt denne sommeren. Syv mål er det blitt, og Bamba har selv uttalt at han på sitt beste er den heteste spissen i Norge. Det er vanskelig å være uenig i det slik han har prestert i en del av kampene denne sesongen. Er bare 23 år, og Kristiansund kommer til å få inn godt med penger den dagen Bamba blir solgt til en utenlandsk klubb.