Bjørnbak berget Glimt-poeng i Oslo

Martin Bjørnbak viste muskler og styrte inn 2-2 for Bodø/Glimt på tampen borte mot Vålerenga lørdag. Glimt har kun ett tap på sine seks siste bortekamper.

Oslo  20180630.
Oslo 20180630. Bodø/Glimt jubler for Martin Bjørnbak sin 2-2-scoring under eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Bodø/Glimt på Intility Arena lørdag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: Hagen, Fredrik

Gjestene virket litt slagne i Oslo-sola, men kviknet skikkelig til etter 84 minutter. Da kom Bjørnbak på løp ved bakerste stolpe og satte inn utligningen etter et godt slått frispark fra Philip Zinckernagel.

Få minutter etterpå slapp Glimt med skrekken da Ricardo stoppet Bård Finne fra å heade inn 3-2 til Vålerenga. Med det ene poenget fikk Glimt med seg noe fra nok en bortekamp. Nordlendingene startet sesongen svakt med to strake tap på fremmed gress, men har siden tatt poeng i fem av seks kamper på tur.

Lenge så Felix Horn Myhre ut til å bli Vålerenga-helt. Ti minutter etter pause dunket 19-åringen ballen pent forbi Ricardo. I sin åttende seriekamp kunne unggutten juble for sin aller første scoring i Eliteserien.

Offside
Riktignok skulle scoringen vært annullert. TV-bildene viste at Bård Finne sto i en klar offside da han fikk ballen fra Felipe Carvalho i forkant. Flagget kom aldri, og dermed kunne Finne vende om og slå inn på tvers. Myhre kom på løp og scoret etter en vakker avslutning.

Seks minutter tidligere fikk Glimt et Zinckernagel-mål annullert for det som i beste fall var en hårfin offside.

I første omgang tok Bodø/Glimt ledelsen etter Amor Layounis stupheading i det 21. minutt. VIF-forsvaret plukket ikke opp svensken da han løp seg fri ved bakerste stolpe og scoret på et innlegg fra Zinckernagel.

Åtte minutter senere var lagene like langt. Etter en skuddfinte la Daniel Fredheim Holm ballen til rette for Magnus Lekven, som fra rundt 16 meter satte inn 1-1 helt nede ved stolperota. Det var midtbaneveteranens første seriemål siden november i fjor.

Vålerenga kunne ikke si at de ikke var advart før Glimt fikk ballen i nettet bak Adam Larsen Kwarasey. To minutter tidligere hadde Zinckernagel testet skuddfoten på halv volley, og danskens harde avslutning snek seg på utsiden av venstre stolpe.

Bom
I denne perioden var Glimt ordentlig i dytten. Få minutter etter ledermålet burde Kristian Fardal Opseth doblet til 2-0. Totalt umarkert hadde han nesten hele målet å sikte på, men fra fem-seks meter stanget han utrolig nok Thomas Jacobsens chip langt utenfor.

Ronny Deilas mine var ikke til å misforstå. Han likte dårlig det han så av VIF-gutta i solskinnet på Valle Hovin. Etter 1-1-scoringen fikk vertene tilbake kontrollen, men balltempoet var ikke høyt nok til å stresse Glimt-forsvaret det siste kvarteret av første omgang.

– Gutta jobber bra, men det må gå hurtigere i angrep slik at vi kan ta dem i ubalanse, sa Deila til Eurosport i pausen.

Med poengtapet misset Vålerenga muligheten til å ta sin tredje strake hjemmeseier. Oslo-laget ligger på sjuendeplass med 23 poeng. Glimt er nummer tolv på tabellen med 15 poeng.

Neste helg møter både VIF og Glimt tøff motstand. Da har Ronny Deilas mannskap bortekamp mot Molde, mens bodøværingene tar imot serieleder Brann hjemme på Aspmyra.