Superspissen scoret to og forlot banen med skade da han sendte Ronaldo ut av VM

Edinson Cavani ble helten for Uruguay med to vakre mål i åttedelsfinalen mot Portugal.

Uruguay – Portugal 2-1 (1-0):

Uruguay fikk en pangstart på kampen da Cavani stanget inn ledermålet etter bare sju minutter.

Pepe svarte for Portugal i andre omgang, men Cavani var ikke ferdig. Spissen skrudde inn 2-1 bak Rui Patricio etter 62 minutter.

Se sammendrag fra kampen øverst

Portugal forsøkte å svare, og sendte alle i angrep mot slutten. Men et hardtarbeidende Uruguay-lag sto imot.

Dermed sto Cristiano Ronaldo igjen med geiteskjegget i postkassa, og slo følge med Messi, som røk ut av VM med Argentina tidligere lørdag.

– Det er absolutt fortjent. Uruguay var organisert og sta, og Cavani leverte to utrolige mål. Portugal klarte ikke å komme opp på nivået til Uruguay, sier BBC-ekspert Dion Dublin etter kampen.

– Uruguay! For noen krigere! Kun 3,3 millioner mennesker der - spiser de fotball til frokost, lunsj og middag? Imponerende, skrev TV 2s Jon Børrestad på Twitter etter kampen.

Skadesmell
Det var likevel et stort skår i gleden for Uruguay. Etter de to vakre målene måtte Cavani forlate banen med skade.

– Cavani har fortalt urugayansk TV at det dreier seg om en skade i hamstringen. Det er dårlig nytt, seks dager før kvartfinalen mot Frankrike, skriver den engelske journalisten Mark Ogden på Twitter.

Pangstart
​Etter bare sju minutter var Uruguays superspisser på farten. Cavani sendte en lang ball over til Suárez på venstrekanten, før han spurtet inn i feltet. På bakre stolpe fikk han et strøkent innlegg fra sin spissmakker, og stanget Uruguay i ledelsen.

– Verdensklasse fra det som har blitt nevnt som VMs beste spisspar, skrev TV 2s Kasper Wikestad på Twitter etter målet.

Sjansefattig
Etter at Uruguay tok ledelsen slet Ronaldo og Portugal med å skape sjanser på Uruguay-laget som ikke slapp inn mål i gruppespillet. Suárez prøvde å doble ledelsen med et frispark gjennom muren, men Rui Patricio reddet forsøket. Etter 32 minutter var det Ronaldo som fikk muligheten på frispark. Uruguays mur gjorde dog jobben, og stoppet skuddet.

Flere store sjanser ble det ikke i den første omgangen. Uruguay var aggressive og kompakte, og forsvarte seg godt. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 1-0.

– Det er nøyaktig som vi forventet fra Uruguay. Ronaldo og Portugal derimot, de skuffet, sa Aleksander Schau i NRKs studio i pausen.

Stanget inn utligning
Uruguay fikk en drømmeåpning på første omgang, men etter hvilen slo Portugal tilbake. De regjerende europamestrene fikk hjørnespark etter 55 minutter. En kort variant endte hos Pepe inne i feltet. Midtstopperen fikk gå opp umarkert, og stanget inn utligningen.

– Begge stopperne går på Ronaldo, og da er Pepe helt alene, sa NRKs Carl-Erik Torp om målet.

Pepe fløy høyt, men kom raskt ned på jorda igjen. Bare fem minutter senere var Cavani nemlig på farten igjen. Nok en gang lurte målsniken seg fri fra Portugal-forsvaret. Denne gangen fikk han ballen på kanten av sekstenmeteren, og skrudde den i motsatt hjørne.

Keepertabbe?
Tross en vakker avslutning, var det flere som stilte spørsmål ved keeperspillet til Patricio etter 2-1-målet.

– Det var vel mulig å ta den? Keeper kan vel ikke stå riktig plassert der? Flott gjort av Cavani, men helt i hjørnet går den vel ikke, og det er det eneste hjørnet han vil sikte på, skrev TV 2-ekspert Jesper Mathisen på Twitter.

Etter 70 minutter måtte Uruguays målscorer forlate banen med skade. Spissen ble hjulpet av banen av Ronaldo, og senere erstattet av Christian Stuani.

Verken Stuani eller Ronaldo klarte å gjøre som Cavani. Dermed endte det med seier til Uruguay, som avanserer til kvartfinalen.

Der møter de Frankrike, som slo ut Argentina med 4-3 tidligere lørdag, i en kamp der Kylian Mbappé briljerte.

– Mbappé vokser og vokser i dette mesterskapet. Han kan være den som slår dette Uruguay-forsvaret. Frankrike har et ekstra gir, og vil være favoritter i kvartfinalen, sier fotballekspert Guillem Balague til BBC.

Slik startet lagene:

Uruguay: Muslera – Cáceres, Giménez, Godín, Laxalt – Nández, Torreira, Vecino, Bentancur – Suárez, Cavani

Portugal: Patricio – Ricardo, Pepe, Fonte, Guerreiro – Bernardo, William, Adrien, Mário – Ronaldo, Guedes

Dommer: César Arturo Ramos, Mexico

Stadion: Fisjt Olympiastadion, Sotsji