– Messi har vist at han ikke er så veldig god i motgang

VM i Russland ble en stor skuffelse for Lionel Messi (31), men TV 2s fotballekspert tror Barcelona-stjernen blir å se i Qatar om fire år.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se sammendrag i videovinduet øverst!

Heller ikke denne gangen lyktes Lionel Messi med sitt Argentina, selv om han leverte to målgivende pasninger i 3-4-tapet for Frankrike i åttedeslfinalen.

For fire år siden tapte Messis Argentina finalen for Tyskland, og tre ganger har han vært med på å tape Copa América-finalen.

– Så lenge han er på et lag som ikke er bra nok, så ser vi sjeldent de tingene bare han kan. Han gjør det et par-tre ganger. Det er mye mer lagets skyld enn hans, men han han har vist i dette mesterskapet at han ikke er så veldig god i motgang. Det er noe med kroppsspråket, sier TV 2s fotballekspert Simen Stamsø-Møller.

Lionel Messi scoret et vidunderlig mål da et presset Argentina vant 2-1 over Nigeria gruppespillet og reddet avansement til åttedelsfinalen.

– De argentinske lagkameratene er ikke gode nok til å vinne ballen igjen de få gangene Messi har mistet den. Da ser det ut som Messis feil. Alle mister ballen noen ganger, men vinner de den ikke tilbake fort, går det lang tid mellom hver involvering. Derfor blir han usynlig i lange perioder, sier Simen Stasmø-Møller.

– Klarte ikke å finne Messi

Mot Frankrike gjorde N'Golo Kanté en viktig jobb med å stoppe Messi.

– Frankrikes forsvar håndterte Messi veldig bra. Han spilte som en falsk nier, men Argentina klarte ikke å involvere ham bra nok, mente tidligere Chelsea-spiller Chris Sutton på BBC.

– Frankrike var overlegne på alle områder, og Argentina klarte aldri å finne Messi. Han ble isolert i førsteomgang, og i andreomgang fikk han knapt være borti ballen, sier den tyske spisslegenden Jürgen Klinsmann på BBC.

Tidligere Chelsea-spiss Didier Drogba mener lagkameratene ikke møtte opp.

– Han visste at han ikke kunne gjøre mye med denne laget. Han visste at han ikke kunne gjøre alt. Argentina har handlet om innsats og fullstendig uorden, sier den spanske fotballjournalisten Guillem Balague på BBC.

Tror på nytt VM med Messi

Messi ga seg etter VM-nederlaget for fire år siden, og gjorde det samme etter tapet i Copa América for to år siden, men Barcelona-stjernen ble overtalt til comeback. Nå er det stor spenning rundt Messis langtidsfremtid.

– Jeg tror og håper virkelig vi får se ham i VM om fire år. Da er han 35 år, og han kommer fortsatt til å være god, men han kommer ikke til å vinne VM med Argentina, sier TV 2s ekspert Simen Stamsø-Møller.

Om snaut fire år holdes VM-sluttspillet i Qatar.

– Det avhenger av Messis lyst til å fortsette. Jeg er sikker på at han kommer til å spille fotball på toppnivå om fire år dersom han ønsker det, sier Sutton.​