TIDENES DYRESTE NORDMANN: Mohamed Elyounoussi.
TIDENES DYRESTE NORDMANN: Mohamed Elyounoussi. Foto: Southamptonfc.com/NTB Scanpix

Ble latterliggjort etter ellevill Moi-spådom: – Jeg trodde ikke på ham selv

Etter å ha storspilt for Sarpsborg i Eliteserien for fem år siden, spådde daværende trener Brian Deane at Mohamed Elyounoussi kom til å bli solgt for over 100 millioner kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Om to-tre år kommer den gutten til å være verdt ti millioner pund, sa Deane til TV 2 i 2013.

Spådommen ble latterliggjort den gang, men fredag kom bekreftelsen på at «Moi» forlater Basel til fordel for Premier Leaugue-klubben Southampton for rundt 170 millioner kroner.

– Jeg trodde ikke på ham

Overgangssummen gjør sarpingen til tidenes dyreste norske fotballspiller. Og nå er det ikke lenger noen som ler av Brian Deane, som ble benyttet som rådgiver av Moi før han tok den endelige avgjørelsen om å takke ja til Saints.

DEN SOM LER SIST, LER BEST Brian Deane fikk rett i sine spådommer. Og det med god margin.:
DEN SOM LER SIST, LER BEST Brian Deane fikk rett i sine spådommer. Og det med god margin.: Foto: Grøtt, Vegard

– Han hadde bare gode ord å fortelle om klubben og han spurte meg om jeg husket den gangen han sa i norske medier at jeg kom til å bli solgt for over 100 millioner. Da lo folk av ham, for det var ingen som trodde på det. Og jeg gjorde ikke det ikke selv, for å være ærlig, sier en lattermild Moi til TV 2.

– Men han hadde rett. Han så potensialet mitt den gangen, fortsetter ballartisten, som ikke bruker energi på egen prislapp.

Legger press på seg selv

Da Southampton-legende Claus Lundekvam gjestet Sportsnyhetene tidligere i uken, slo han fast at det er store forventninger til 23-åringen på sørkysten.

Dessuten skal sarpingen fylle tomrommet etter Dusan Tadic, som Southampton er kommet til enighet med Ajax om en overgangssum for.

– Det presset utenfra er aldri det samme som jeg setter på meg selv. Jeg vet hva jeg står for og hvilke kvaliteter jeg har. Om jeg ikke leverer på banen, så bryr jeg meg ikke om hva andre sier. Det viktige er hva jeg sier til meg selv, forklarer han.

– Men selvfølgelig er det hyggelig for meg at de bruker så mye penger på meg og viser at de har tillit. Den eneste beskjeden jeg har fått er at jeg skal gjøre det samme som i Basel. Hverken mer eller mindre, avslutter Southamptons nest dyreste signering gjennom tidene overfor TV 2.