Gnistrende Mbappé sendte Argentina ut i forrykende thriller

Argentina klarte ikke å temme Kylian Mbappé (19) i ellevilt sjumålsdrama.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Frankrike - Argentina 4-3

Se sammendrag i videovinduet øverst!

Frankrike er klare for kvartfinale i VM etter å ha slått Argentina 4-3 i åttedelsfinalen.

19 år gamle Kylian Mbappé var kampens store aktør med to scoringer, samt at han ordnet straffesparket som Antoine Griezmann satte i mål til 1-0 for Frankrike.

– Han er et fenomen. Det er verdens beste tenåring. Av det jeg har sett så er det bare Lionel Messi som overgår det som tenåring. Det er noe for seg selv. Han er Frankrikes beste spiller. De har Paul Pogba og Antoine Griezmann, men den Mbappé er best, og det allerede som 19-åring. Det er nesten så man gnir seg i øynene, sier TV 2s fotballekspert Simen Stamsø-Møller.

Argentina snudde kampen til 2-1 etter et fantastisk langskudd av Ángel Di María og en styring av Gabriel Mercado, men Benjamin Pavard utlignet med et drømmemål, før Mbappé-showet startet.

Sergio Agüero tente håpet for Argentina på overtid, og Lionel Messi fikk et stor mulighet med kampens siste spark på ballen, men Frankrike sikret kvartfinaleplass med 4-3-seier.

– Argentina henger ikke sammen. På det siste målet til Mbappé gjør Argentina akkurat de samme tingene som gjør; de kommer ikke opp i ballfører og etterlater seg enorme rom. Det tar fem-seks sekunder før Mbappé er alene med keeper, sier Stamsø-Møller.

I kvartfinalen møter Frankrike vinneren av Portugal og Uruguay.

– De er for avhengige av at det brenner for å vinne. De var gode på 0-0, men det var slapt da de mistet ledelsen rett før og etter pause. Det var noe slapt over det. Som Frankrike-fan bekymrer det meg. De må finne tenningsnivået for å vinne, sier Stamsø-Møller, og mener én mann er avgjørende for fransk VM-suksess.​

– N’Golo Kanté løper og løper, vinner ballen og får en tå på alt. Han gjør en uvurderlig jobb for det laget der. De må ikke få Kanté ut med karantene eller skade, for da er det bare å glemme VM, sier han.

Tidlig fransk ledelse
​I det niende spilleminutt fikk Frankrike frispark på drøyt tjue meter, og Antoine Griezmenn var fryktelig nær ved å sende franskmennene i ledelsen da forsøket gikk i tverrliggeren.

Bare minuttet etter fikk Griezmann sjansen igjen på dødball, men denne gang fra elleve meter. Kylian Mbappé hadde blitt stoppet ulovlig på vei fremover av Marcos Rojo og fikset straffespark. Griezmann sendte Franco Armani feil vei og satte sikkert inn 1-0 for Frankrike.

– Inne eller utenfor (16-meteren)? Det er jo langt på innside. Klokkeklar straffes! Det har ingenting å si at forseelsen starter på utsiden, skriver TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen på Twitter.

​​Kremmerhus av Di María

Ti minutter senere skapte Mbappé trøbbel for Argentina-forsvaret igjen da Paris Saint-Germain-spissen løp i bakrom og ble felt av Nicolás Tagliafico. Franskmennene ropte på straffespark, men fikk frispark like utenfor 16-meteren. Det satte Paul Pogba hardt over mål.

Lionel Messi ville også ha straffe senere i omgangen, men fikk ingenting.

Frankrike skapte flere halvsjanser på overganger, men fem minutter før pause scoret Argentina på sin første sjanse i kampen. Med et utsøkt langskudd fra 25 meter satte Ángel Di María inn 1-1 for Argentina.

Tok fyr i andreomgang

Andreomgang var bare et par minutter gammel da Argentina hadde snudd kampen til 2-1. Lionel Messi forsøkte å sette ballen i det lengste hjørnet, men ballen var innom Gabriel Mercado og gikk inn bak en utspilt Hugo Lloris.

Federico Fazio og Franco Armani holdt på å rote det til etter 55 minutters spill. Griezmann snappet ballen og var i ferd med å runde Armani, men ble holdt litt igjen av Fazio og kom ikke ordentlig til avslutning.

Minuttet etter havnet ballen på hjørnet av 16-meteren hos høyreback Benjamin Pavard, som ble et drømmetreff banket inn 2-2 for Frankrike.

Mbappé-show

Etter 63 minutters spill var Frankrike tilbake i ledelsen i en vanvittig fotballkamp. Ballen havnet i beina fra Kylian Mbappé, som dro seg løs og fra skrått hold banket inn 3-2.

Bare fem minutter senere spilte Frankrike seg fint gjennom Argentina-forsvaret, og Olivier Giroud spilte fint frem til Mbappé, som sikkert sendte Frankrike opp i 4-2.

Luften gikk ut av Argentina etter, men fem minutter før full tid markerte Lionel Messi seg da han kom seg fri fra Frankrike-forsvaret, men avslutningen gikk rett på målvakt Hugo Lloris. På overtid serverte Messi et frispark til Sergio Agüero, som tente håpet for Argentina med sin redusering til 3-4.

Lionel Messi fikk en kjempesjanse på overtid, men avslutningen gikk like over. Det var det siste som skjedde og dermed er Argentina ute av VM.