BLIR: Joachim Löw, til tross for VM-fiaskoen.
BLIR: Joachim Löw, til tross for VM-fiaskoen. Foto: Michael Dalder

Löw fortsetter som tysk landslagssjef

Joachim Löw fortsetter som Tysklands landslagssjef ut sin kontraktsperiode til 2022, melder Det tyske fotballforbundet (DFB).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Avgjørelsen ble enstemmig fattet under et telefonisk styremøte fredag kveld: Löw er den rette personen til fortsatt å lede det tyske landslaget.

– Det finnes ingen annen mulighet, sier DFB i en uttalelse.

58-åringen har ledet Tyskland siden 2006, og tok VM-gull i 2014.

Før den sjokkerende VM-exiten i Russland, hadde han ledet laget til minst semifinale i samtlige mesterskap.

– Helt sjanseløst

TV 2s fotballekspert Petter Myhre mener DFB har tatt riktig avgjørelse.

– Det er bra at noen forholder seg til en kontrakt som akkurat er inngått. Det han har prestert siden han tok over som landslagssjef har vært «helt amazing», og det er knapt noen som har hatt tilsvarende resultater som ham, sier Myhre, og fortsetter:

– At de gikk på en smell nå er et skudd for baugen. Men at det ene og alene skulle veltet en kontrakt som akkurat var inngått, ville vært dårlig håndverk. I så fall måtte det vært at han selv følte han ikke nådde frem til spillergruppen. Om forbundet hadde gitt ham sparken nå, ville det vært helt sjanseløst, mener Myhre.

Dypt skuffet

Da Löw møtte pressen etter fiaskoen var et faktum, sa han at han trengte betenkningstid. Han la heller ikke skjul på at prestasjonene i mesterskapet var langt under pari.

– Skuffelsen er enorm. Jeg er sjokkert. Kanskje vi trodde at vi bare kunne trykke på en knapp for å skifte gir. I starten av turneringen var vi overbeviste om at vi kunne gjøre det bra. Vi presset høyere for å få målet i andre omgang, men vi hadde ingen moral, sa Löw.

Den tyske midtbanelegenden Michael Ballack stilte seg kritisk til avgjørelsen om å gi Löw ny kontrakt like før mesterskapet i kjølvannet av sjokk-exiten.

– Resultatet i Kazan var et totalt sjokk for meg. Først etter et mesterskap kan du vurdere jobben som er gjort de to siste årene. Kvalifiserings- og treningskamper er ikke noen god indikator for et lag som Tyskland. Derfor var det unødvendig å gi ham en fireårskontrakt like før VM, sa Ballack, ifølge Sky Sports.

(©NTB/TV 2 Sporten)