Sampaoli: – Det er vanskelig for Messi, fordi han er så god

Argentinas landslagssjef Jorge Sampaoli mener det faktum at Lionel Messi er så god, har skapt problemer for superstjernen i VM.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Argentina tok seg videre til sluttspillet i VM etter en dramatisk 2-1-seier mot Nigeria i den siste gruppespillkampen.

Se høydepunkter fra den høydramatiske kampen og Messis lekre scoring øverst!

Lionel Messi scoret ett av målene i den dramatiske kampen, men imponerte ingen i Argentinas to andre gruppespillskamper.

Argentinas landslagssjef Jorge Sampaoli tror han har funnet årsaken til at Messi ikke fikk det helt til å stemme i de første kampene i VM.

– Leo har en klar visjon for hvordan fotball skal spilles, og han gir oss anledning til å se det. Av og til ser han ting som kun et ekte geni kan se, sier Sampaoli, ifølge Sky Sports News, før han fortsetter:

Av og til ser han ting som kun et ekte geni kan se
Jorge Sampaoli

– Men det er ofte vanskelig å være en så fantastisk fotballspiller. Han er et skinnende lys for oss. Nå må vi gjøre vårt beste for at alle kommer opp på det høyeste nivået, slår den hardt pressede landslagssjefen fast.

– Vår plan er å gjøre det lettere for Messi
Argentina møter Frankrike i åttedelsfinalen i VM lørdag.

Sampaoli føler seg sikker på at Frankrike vil gjøre alt de kan for å stoppe Messi i oppgjøret.

– Jeg er sikker på at Frankrike har en plan for hvordan de skal nøytralisere Messi. Men vår plan er å gjøre jobben til Messi lettere. Så får vi se hvem som gjennomfører planen best, konstaterer han.

Selv om Argentina slet med å komme videre fra gruppe D, og tapte hele 0-3 mot Kroatia i gruppespillet, er Sampaoli trygg på at laget kan vinne VM til slutt.

– Argentina er et veldig sterkt lag mentalt, og alle spillerne spiller med den største motivasjon og vilje. Alle vil se at vi har et lag som er motivert til å vinne, konkluderer han.

Frankrikes Samuel Umtiti er til daglig lagkamerat med Lionel Messi i Barcelona og får en av hovedoppgavene med å stoppe Argentinas fremste angrepsvåpen.

– Lettere for Messi i Barcelona
Han mener imidlertid det er lettere for Messi å skinne for Barcelona enn det er for det argentinske landslaget.

– Argentina har strålende spillere, men det er annerledes (for Messi). Stilen deres og mentaliteten er helt ulik. Det han gjør i Barcelona, er utrolig. Han er etter min mening verdens beste. Han kan score mål alene. Produsere målgivende pasninger. I kamper der det ikke går så bra, er han alltid der og redder dagen. Også for Argentina. Jeg så nesten alle kvalifiseringskampene. Det kan ikke ha vært lett, men når det var behov for ham mot slutten, var han der. Han er en type toppspiller som er der i store kamper når du trenger ham, sier Umtiti til FIFA-TV.