TV-bildene satte fyr på spekulasjonene – benektes av treneren

Jorge Sampaoli hevder hardnakket av det er han, og ikke Lionel Messi, som styrer taktikken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se det elleville dramaet da Argentina gikk videre i vinduet øverst!

Etter seieren over Nigeria ble det spekulert voldsomt i sosiale medier på om Messi hadde kommandert landslagssjefen til å sette innpå Sergio «Kun» Agüero.

På stillingen 1-1, et resultat som ville sendt Argentina ut av VM, fanget TV-kameraene opp en samtale mellom Messi og Sampaoli på sidelinjen.

«Hva gjør jeg? Setter jeg inn Kun?», skal Sampaoli ha spurt kapteinen, ifølge den britiske avisen Telegraph.

Like etter ble Agüero byttet inn til fordel for venstrebacken Nicolás Tagliafico.

Benekter ryktene

Foran VM ble det spekulert på om Messi dikterer trenerens avgjørelser, og etter Agüero-byttet begynte det å storme. Sampaoli hevder imidlertid at samtalen er blitt oppfattet feil av publikum.

– Vi diskuterte mulige valg i en viktig kamp. Vi måtte gjøre noe. Jeg fortalte ham at vi skulle prøve en strategi der vi fikk plass til flere angrepsspillere, som vi hadde øvd på, sier Sampaoli, ifølge BBC.

– Det var en enkel ordveksling med en av spillerne mine – det er alt, hevder den hardt pressede landslagssjefen.

Siste sjanse

Lørdag ettermiddag venter en ny skjebnekamp for Argentina, åttedelsfinalen mot Frankrike. Pablo Zabaleta, som var en del av laget som tapte VM-finalen for Tyskland for fire år siden, påpeker at mye står på spill for en aldrende tropp.

– Dette er siste sjanse for flere av dem, sier Zabaleta til BBC.

Blant spillerne som var med mot Nigeria, er det flere som vil nærme seg pensjonsalder neste gang VM avvikles.

Ángel Di María, Nicolás Otamendi, Éver Banega, Gonzalo Higuaín og Agüero er alle 30 år gamle. Messi er 31, og Javier Mascherano er blitt 34. Også Enzo Perez, Franco Armani og Gabriel Mercado har passert 30.

– Du ser at det betyr mye for dem, fordi det sannsynligvis er siste sjanse for mange av dem til å oppnå noe med landslaget, påpeker Zabaleta.