KAMPKLAR: Romelu Lukaku.
KAMPKLAR: Romelu Lukaku. Foto: Kai Pfaffenbach

Lukaku-nyheten som bør skremme Japan-forsvaret

– Romelu Lukaku er helt frisk, bekrefter landslagssjef Roberto Martínez.

Bare engelske Harry Kane har scoret flere mål enn Romelu Lukaku i sommerens VM, men belgieren mistet gruppefinalen mot England torsdag med en ankelskade.

Lukaku har scoret fire mål på to kamper.

Det var en ankelskade som gjorde at Lukaku mistet flere kamper i sesonginnspurten til Manchester United, og måtte starte FA-cupfinalen på benken.

Nå bekrefter landslagssjef Roberto Martínez at Lukaku som ventet er klar til dyst i den TV 2-sendte åttedelsfinalen mot Japan i Rostov mandag kveld.

– Romelu Lukaku er helt frisk. Han fullførte dagens treningsøkt, sier den tidligere Wigan- og Everton-manageren til egen fotballforbunds Twitter-konto.

Martínez berømmet også det medisinske apparatets behandling av skadene til midtstopperne Vincent Kompany og Thomas Vermaelen.

– Vermaelen så ut som en bokser i dag. Han kommer han til å bli helt fin og er klar til å trene i morgen. Kompany har respondert veldig bra etter England-kampen, og han er helt frisk og tilgjengelig for kamp, sier Martínez.

Belgia er storfavoritter mot Japan, og dersom Martínez' menn gjør jobben, blir det vinneren av Brasil mot Mexico i kvartfinalen.