KLAR: Moi er klar for Southampton
KLAR: Moi er klar for Southampton Foto: Southamptonfc

Moi etter rekordovergangen: – De har fulgt meg siden 2012. Det er nesten litt «creepy»

Mohamed Elyounoussi (23) signerte fredag en femårskontrakt med Southampton. Den norske landslagsspilleren røper til TV 2 at den engelske Premier League-klubben har fulgt ham i seks år.

Mohamed «Moi» Elyounoussi forlater Basel til fordel for Premier League og Southampton.

Overgangssummen ligger på rundt 170 millioner kroner, noe som betyr at kantspilleren blir tidenes dyreste norske fotballspiller.

TV 2 Sporten møtte Elyounoussi noen timer etter at hadde signert kontrakten og vært gjennom den offisielle presentasjonen i Southampton.

Han røper at Premier League-klubben har fulgt ham lenge.

– Southampton har fulgt meg siden 2012. Da var jeg 17 år. De har fulgt meg helt siden jeg scoret et hat trick for Sarpsborg i Adeccoligaen, sier Elyounoussi til TV 2 Sporten.

– Har de rett og slett stalket deg?

– Det var akkurat det jeg sa til de gutta der inne. Det er nesten litt creepy at de har fulgt meg så lenge, flirer han.

– Føles som første skoledag
Den nybakte Southampton-proffen innrømmer at det ikke har gått helt opp for ham enda at kontrakten med Premier League-klubben er signert.

– Det føles litt rart. Det er som å være på første skoledag. Det har vært veldig hektisk, og jeg merker at jeg er sliten etter lite søvn og mye reising. Nå er alt det offisielle unnagjort, sier han, og fortsetter:

– Det har gått veldig fort etter at jeg fikk høre om interessen og klubbene ble enige. Så har ting gått enda fortere i dag igjen etter mine betingelser ble akseptert. Det var vært hektiske dager og uker, og jeg merker at jeg er sliten nå.

– Du overtar trøye nummer elleve etter Dusan Tadic?

– Ja, det er klart at det viser at klubben satser på meg. De har brukt mye penger på å hente meg hit. Og som sagt, det er ingen hemmelighet at de har fulgt meg lenge.

Vil ikke snakke om penger
Han ønsket ikke å kommentere noe verken rundt lønnen eller overgangssummen.

– Jeg snakker aldri om lønnen min offentlig. Det er ikke noe vi fokuserer på. Men alle vet at det er mye penger i engelsk fotball. Jeg trives med det jeg får.

– Du er den dyreste norske fotballspilleren?

– Ja, som sagt så er det mye penger i spill her. Alle vet at det er mye penger i gamet her. Jeg tenker ikke så mye på det. Men det er jo litt stas, svarer «Moi».

– Ville sagt nei til United og Liverpool
Rett før «Moi» signerte dukket det opp tilbud fra andre Premier League-klubber.

– Det er ingen hemmelighet at andre klubber ville ha meg. Det kom et par klubber fra samme liga, Premier League, i siste liten. Men det var til Southampton jeg ville, røper landslagsstjernen.

– Så hvis Manchester United og Liverpool hadde kommet på banen ville du sagt nei?

– Hehe. Selv ikke da ville jeg valgt noe annerledes. Neida. Jeg tenker først og fremst på å bli en bedre fotballspiller, og det blir jeg her. Southampton er veldig flinke til å videreutvikle spillere, poengterer han.

Mohamed Elyounoussi reiser ikke til Kina for oppkjøringsturné med resten av Southampton-troppen førstkommende lørdag. Han vil først reise hjem og hente flyttelasset fra Basel, før han trolig slutter seg til Southampton-troppen til uken.