ENIGE: LSK OG Arne Erlandsen. Foto: Pedersen, Terje
ENIGE: LSK OG Arne Erlandsen. Foto: Pedersen, Terje

Erlandsen og LSK enige om sluttavtale

Lillestrøm har kommet til enighet med Arne Erlandsen om en avtale som gjør at trenerens arbeidsforhold avsluttes.

Tidligere denne uken ble det kjent at LSK ønsket å igangsette en prosess for å kvitte seg med Erlandsen. Nå er partene enige om en avtale.

Det bekrefter Åråsen-klubben på sine nettsider.

– Vi møttes på onsdag og har hatt møter siden det. Slike forhandlinger er aldri lette. Vi går vel forlikte. Det er fint at denne saken løste seg på denne måten, sier styreleder i LSK, Morten Kokkim til Romerikes Blad.

Han vil ikke kommentere størrelsen på kompensasjon Erlandsen har forhandlet seg fram til. Erlandsen signerte så sent som i april en ny kontrakt med LSK. Den nye strakte seg ut 2019-sesongen.

– Jeg er stolt over det jeg har fått til i klubben i mine perioder som hovedtrener. Jeg ønsker Lillestrøm Sportsklubb alt godt i fremtiden, sier den avtroppende treneren.

Ingen vonde følelser
Styreleder Kokkim hevder partene nå skiller lag uten noe vondt blod.

– Vi er enige om å gå hver vår vei uten noen vonde følelser. Nå vil vi bruke tid på å finne den permanente trenerløsningen som vi mener er til det beste for Lillestrøm Sportsklubb. Arild Sundgot vil være hovedtrener, med Geir Kåsene som assistent, fram til den er på plass, sier han.

58 år gamle Erlandsen ble hentet inn som LSK-trener i 2016. Da reddet han klubben fra nedrykk, og forrige sesong styrte han kanarifuglene til cuptittel med 3-2-seier mot Sarpsborg i cupfinalen.

Den siste tiden skal det ha vært misnøye internt med trenerveteranens atferd og vekslende humør. Romerikes Blad skrev sist søndag at Erlandsen skal ha mistet tilliten både blant spillerne og sine nærmeste medarbeidere. Avisen hevdet å kjenne til at «situasjonen har bygd seg opp over tid, men eskalert de siste par månedene».

Sportslig kritikk
LSK-treneren skal også ha fått kritikk for innholdet på trening og manglende vilje til å presse motstanderen høyt i mange kamper.

Mandag møttes styret i Åråsen-klubben. På agendaen sto blant annet trenersituasjonen. Utfallet ble at man ville innlede samtaler for å avslutte arbeidsforholdet med Erlandsen.

LSK spiller sin neste kamp mot Strømsgodset kommende mandag. Senere i sommer skal Åråsen-klubben også ut i kvalifisering til europaligaen.

Arne Erlandsen var også trener i LSK fra 1998 til 2004. I sin aktive karriere som spiller akslet han Lillestrøm-drakta i ikke mindre enn tre perioder. 58-åringen spilte sin første kamp for LSK i april 1979 og sin siste i oktober 1992.

(©NTB)