MED: Alexander Kristoff skal jakte sin tredje etappeseier i Tour de France i sommer.
MED: Alexander Kristoff skal jakte sin tredje etappeseier i Tour de France i sommer. Foto: Teigen, Trond Reidar

To nye nordmenn Tour de France-klare – Bystrøm vraket

Amund Grøndahl Jansen får selskap av landsmennene Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen i Tour de France.

Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen ble som ventet tatt ut til Tour de France på sine respektive lag, UAE Team Emirates og Team Dimension Data.

De to lagene ble offentliggjort fredag.

– Jeg reiser til Frankrike for å få best mulig resultat, og en etappeseier om det er mulig, sier Kristoff til lagets nettside.

Sven Erik Bystrøm fikk imidlertid ikke plass på laget til UAE Team Emirates.

Kristoff blir UAE-lagets mann i spurtene, men får ikke opptrekkshjelp av Ben Swift. Engelskmannen er ikke blant de åtte rytterne som skal sykle Tour de France.

Darwin Atapuma, Dan Martin, Marco Marcato, Kristijan Durasek, Oliviero Troia, Rory Sutherland og Roberto Ferrari er tatt ut, i tillegg til Kristoff.

– Jeg ønsket med meg Swift, så det er ikke mitt ønske at han ikke er i troppen. Men lagledelsen fant ikke plass til ham. Eller føler jeg støtten er ganske bra med tanke på rytterne vi har i stallen, sier han til procycling.no.

Edvald Boasson Hagen er tatt ut på Team Dimension Data sammen med Mark Cavendish, Mark Renshaw, Reinardt Janse van Rensburg, Serge Pauwels, Julien Vermote, Tom-Jelte Slagter og Jay Thomson.

Amund Grøndahl Jansen debuterer i Tour de France for LottoNL-Jumbo. Odd Christian Eiking fikk tidligere denne uken beskjed om at han er vraket fra laget til Wanty-Groupe Gobert og dermed må vente på sin debut i Touren.

Tour de France starter lørdag 7. juli på TV 2.