Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I den ferske dommen fra Oslo tingrett går det fram at den unge mannen har vært en del av en organisert kriminell gruppe, samt at han har oppbevart 250 kilo hasj med den hensikt å skulle selge det videre.

For dette blir han dømt til seks års fengsel.

– Det er en alvorlig sak fordi det er snakk om betydelige mengder narkotika, og fordi spredningsfaren er stor, sa statsadvokat Anne Allum til TV 2 før rettssaken startet.

Det var VG som først omtalte dommen.

Tilfeldig

At saken i det hele tatt ble rullet opp, er en tilfeldighet.

En onsdag i mars i 2016 var politiet på et oppdrag sammen med tollvesenet i Oslo. På et tidspunkt måtte narkotikahunden luftes.

Underveis markerte den utenfor en garasjeport på Abildsø i Oslo. Bak porten fant politiet en Volkswagen som ble stjålet i Østfold året i forveien. Da betjentene tittet inn gjennom ruten, så de at bilen inneholdt store mengder narkotika.

Til sammen fant politiet 172 pakker. I hver pakke lå én kilo hasj som var sterkere enn hva man normalt får kjøpt på gata i Oslo. I tillegg fant de emballasje som tilsa at det tidligere hadde befunnet seg ytterligere 81 kilo hasj i garasjen.

Gateverdien på stoffet er rundt 15 millioner kroner.

Omfattende etterforskning

På dette tidspunktet startet politiet en omfattende etterforskning. Det viste seg at deler av stoffet ble omsatt ved en nærbutikk syd i Oslo.

Til slutt klarte politiet å komme fram til fire menn, som leide garasjen.

Mannen som nå er dømt er en av disse.

To av de andre mennene er allerede dømt i saken, men har anket saken til lagmannsretten. Den fjerde mannen var tiltalt sammen med 26-åringen, men møtte ikke i retten. Han befinner seg i utlandet.

Selv nekter 26-åringen for å ha noe med saken å gjøre, og han nekter for å noen gang ha vært i garasjen der hasj-en ble funnet.

DNA-spor

I dommen fra Oslo tingrett går det fram at de ikke tillegger mannens forklaring stor vekt. Det er funnet DNA fra ham flere steder i garasjen.

Han dømmes til seks år i fengsel, som er i tråd med aktors påstand.

Tidligere fredag holdt politiet i Oslo en pressekonferanse der de opplyste om at de har avdekket en stor innførselsåre for narkotika til Norge. Ifølge VG er en av ni pågrepne i saken tett knyttet til gruppen Young Bloods.