SOGNEFJELLET  20180530.
Petter Northug under en pressekonferanse og på Sognefjellet hvor det norske langrennslandslaget trener.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
SOGNEFJELLET 20180530. Petter Northug under en pressekonferanse og på Sognefjellet hvor det norske langrennslandslaget trener. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: Poppe, Cornelius

Det kan ikke tolkes som noe annet enn godt nytt

Hvor sulten er Petter Northug? Det får vi et signal på i Sommarland Skifestival.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter noen tunge sesonger i løypen, har mange stilt spørsmål om Northug ikke lenger er sulten nok.

Kl. 18.55: Sommarland Skifestival på TV 2 og Sumo!

I løpet av våren virket det imidlertid som Strindheim-løperen igjen fikk smaken av suksess, noe som etter hvert førte til det mye omtalte landslagscomebacket. Rapportene forteller om en Northug som perser på testløp og gjør grovjobben på hardøkter med laget, noe som ikke kan tolkes som annet enn godt nytt.

I Kirkebakken Grand Prix gikk Northug seirende ut av det som forhåpentligvis blir den første av mange spurtdueller mot Johannes Høsflot Klæbo, før de begge fikk juling av OL-vinner Simen Hegstad Krüger i Holmenkollen Skishow.

Dette forteller meg at det fortsatt gjenstår mye jobb, noe både Northug og Klæbo er tydelige på. Derfor blir det spennende å se hvilke svar vi får under Sommarland Skifestival.

De siste sesongene har vi sett en falmet stjerneløper som har slitt med å gå videre i sprintprologene. De gangene Northug har gått videre har han bakpå fra start, før han kun enkelte ganger har klart å skru på turboen på oppløpet. Lørdagens sprint i Bø blir den første skikkelige testen på Northugs sprintform, og med skøytesprint på VM-programmet blir det spennende å se hvor trønderen står etter et par måneder på sprintlandslaget.

De største øyeblikkene med Northug har imidlertid kommet på lengre løp. Derfor er jeg aller mest spent på hva Northug klarer å levere i det 50 kilometer lange Kanalrennet søndag 1. juli.

I tillegg til Klæbo og kollegene på sprintlandslaget, står også Martin Johnsrud Sundby og flere av allroundgutta på startstreken. Bak dem lurer flere av verdens beste langløpere. Først når jeg ser en utslitt Northug henge på opp siste bakke og våkne til liv når finalen nærmer seg, er jeg overbevist om at villdyret har våknet. Sultne ulver jager best, og ingen jager så bra som en sulten Petter Northug.​