MÅ STÅ OVER: Therese Johaug.
MÅ STÅ OVER: Therese Johaug. Foto: Ruud, Vidar

Johaug må stå over skifestival på grunn av overbelastning

Therese Johaug stiller ikke til start i Sommarland Skifestival 2018.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se skifestivalen på TV 2 og TV 2 Sumo lørdag fra klokken 18.55

Therese Johaug har pådratt seg en muskelstrekk i ryggen og må ta hensyn til dette i treningen en periode fremover. Det betyr at hun dessverre må stå over konkurransene i Bø nå i helgen, det skjer etter klar anbefaling fra langrenns helseteam.

– Dette er selvsagt veldig kjedelig, sier Therese Johaug.

– Jeg hadde håpet i det lengste at arrangementet i Bø var innen rekkevidde, men nå må jeg ta vare på helsa og tenke langsiktig, konstaterer hun.

Laber stemning
Hos arrangøren i Bø var det også laber stemning da nyheten om Therese Johaugs skade kom.

– Det var selvsagt en kjedelig nyhet og hele regionen hadde gledet seg til å se Therese konkurrere igjen. Men toppidrett er ferskvare og helsen må selvsagt gå foran og vi ønsker henne god bedring. Uansett, med de to største stjernene i sirkuset og nesten 20 landslagsløpere på startstreken blir det en rå helg i Telemark, sier prosjektleder Tormod Hynne.

Han kan dog glede seg over at herrenes to desidert største stjerner kommer til rulleskifesten. Både Petter Northug og Johannes Høsflot Klæbo deltar.

Belastning
Landslagsslege Øystein Andersen sier dette om skaden til Johaug:

– Det er en strekkskade i en muskel i ryggen. Den har oppstått på grunn av belastning. Men det er ikke noe dramatikk i dette, sier Øystein Andersen til TV 2.

Skaden gjør likevel at Johaug må ta det piano i fellesferien. - Det er hvile som er resepten. Og det er uaktuelt med rulleski, eller rulleskirenn på minst 2-3 uker. Så det blir å trene alternativt til skaden er leget. Hun må ta det mer med ro.

– I løpet av noen uker håper vi Therese er tilbake i full trening og klar for rulleskikonkurranser, sier medisinsk ansvarlig i langrenn Øystein Andersen. -Vi har god kontroll på situasjonen og det er ingen dramatikk i dette annet enn at hun må ta det litt rolig.

Sommarland Skifestival har etablert seg som et av de største skiarrangementene sommerstid.