VM-STJERNE: Luka Modric har stått frem som en av VMs aller beste spillere. Skal Kroatia-kapteinen løfte nasjonen til noe virkelig stort?
VM-STJERNE: Luka Modric har stått frem som en av VMs aller beste spillere. Skal Kroatia-kapteinen løfte nasjonen til noe virkelig stort? Foto: Johannes Eisele

– De ser ut som verdens beste fotball-lag for øyeblikket

TV 2s forståsegpåere vurderer alle åttedelsfinalene i VM.

Se sendeskjema for åttedelsfinalene her!

Etter et eventyrlig gruppespill er det endelig klart for utslagsrunden i VM. Nå er det vinn eller forsvinn, og storkampene står selvsagt i kø.

TV 2s fotballkommentatorer Simen Stamsø Møller og Endre Olav Osnes, samt programleder Jan-Henrik Børslid har gått gjennom kamp for kamp og kommet med sin spådom.

Hør hele VM-podkasten her.

Frankrike-Argentina:
Åttedelsfinalene starter med et brak. To av forhåndsfavorittene, Frankrike og Argentina, møtes til tungvektsduell i Kazan.

– Jeg vil si at Frankrike er de store favorittene uansett. Nå har Argentina fått et nytt liv. De var egentlig ferdig, men nå har de fått en ny mulighet. Det var noe forløsende med hele det avansementet. Det er to av favorittene jeg hadde før mesterskapet som møtes. Det blir en helt vanvittig fotballkamp, sier TV 2s fotballkommentator Endre Olav Osnes.

Kommentatorkollega Simen Stamsø-Møller har en klar oppfordring til landslagssjef Didier Descahmps.

– Legg N’Golo Kanté så nære Lionel Messi som mulig, så ordner resten seg, sier Stamsø-Møller.

– Argentina har måttet spille mye mot etablert forsvar uten få det til å fungere. Jeg er redd kampen blir litt søvndyssende som semifinalen mellom Nederland og Argentina i Brasil, sier programleder Jan-Henrik Børslid.​

Tips: Frankrike

Uruguay-Portugal:
Kampen mellom noen av fotball-verdenens badboys - først og fremst Luis Suárez og Pepe.

– Problemet til Uruguay er at de har to lag. Det ene er Suárez og Cavani. Det andre laget er de ni andre. De ligger som to forskjellige enheter. Det er altfor stor avstand. Det er de to som gjør det sammen. Det virker ikke som de gjør det sammen med resten av laget, sier Osnes.

Stamsø-Møller tror på en meget jevn affære.

– Jeg ser for meg en 1-0-kamp hvor Suárez eller Cavani og Cristiano Ronaldo finner på noe, så er det bare til å forsvare seg, sier Simen.

Tips: Uruguay

Spania-Russland:
Vertsnasjonen har imponert - om man ser bort fra oppgjøret mot Uruguay - etter å ha blitt avskrevet kraftig før mesterskapet. Russerne løper mest, men i åttedelsfinalen må de belage seg på å tilbakelegge enda flere meter mot ballsikre spanjoler.

– Spania er det laget som dominerer sine kamper mest og oftest. Grunnen til at jeg er blitt skeptisk til Spania er at de er blitt for ballbesittende og er litt for nonchalante med den, sier Stamsø-Møller.

– Silva, Isco, Iniesta: De har ikke overbevist en eneste gang i dette mesterskapet, sier Endre Olav.

Tips: Spania

Kroatia-Danmark:
Med Luka Modric i storslag har Kroatia rullet gjennom gruppespillet med tre strake seirer. Imponerende spill gjør dem plutselig til en av de store outsiderne på den "lette" siden av tablået.

– Kroatia er blitt hausset opp eter et veldig godt gruppespill. Det ble kalt dødens gruppe, men de hadde null problemer i den. Så tar de kampen mot Island seriøst. De tok det som man skal ta det, sier Stamsø-Møller.

– De ser ut som verdens beste fotball-lag for øyeblikket, sier Osnes.

Derfor ser det ut til at Danmark, som scoret færrest mål av lagene som gikk videre, skal få det tungt i Nizjnij Novgorod.

Tips: Kroatia

Brasil-Mexico:
Brasil var manges favoritt til å ta gullet før turneringen, og etter gruppespillet er det ikke mange av dem som har mistet troen. Mexico avsluttet gruppen med et pinlig 0-3-tap for Sverige og har noe å revansjere.

– Mexico er et bra lag. Litt såret nå. Dette er den åttedelsfinalen jeg gleder meg mest til, sier Stamsø-Møller.

– Kanskje det blir en kamp som levere enda mer sitt eget liv enn vanlig, sier Endre Olav.

Tips: Brasil

Belgia-Japan:
Som gruppevinner endte Belgia på den vanskelige siden av sluttspillet, mens gruppetoer England endte på den andre siden. Det er likevel liten tvil om at Eden Hazard og Co. regnes som en av de store favorittene. Blir det seier mot Japan, kan det bli et møte med Brasil i kvartfinalen

– Jeg kan ikke se for meg noen skrell. Belgia er litt det nye Nederland. De har overbevist til nå, så ryker de i kvartfinalen, sier Osnes.

Tips: Belgia

Sverige-Sveits:
Svenskene har motbevist skeptikerne og endte på topp i en gruppe der regjerende verdensmester Tyskland endte helt sist. Ledet av bunnsolide Andreas Granqvist i forsvaret er troen stor i TV 2s VM-podkast.

– Det er en kjempemulighet for Sverige å komme til en kvartfinale i VM. For en som ser tilbake på VM i USA i 1994 som sitt store VM-høydepunkt får jeg følelsen av at de kan klare kvartfinale, semifinale. I alle fall kvartfinale. Tidenes mulighet, sier Osnes.

Sveits, som er på sjetteplass på FIFA-rankingen, har fått en lei inngang på åttedelsfinalen. De må spille kampen uten to suspenderte profiler.

– Sveits mangler Fabian Schär og Stephan Lichtsteiner. To ute for Sveits i startoppstillingen, en i Sverige (Sebastian Larsson). Det ser jevnt ut, sier Stamsø Møller.

Tips: Sverige

Colombia-England:
It's coming home? Det er i alle fall det flere og flere begynner å si etter å ha sett England så langt. De tre løvene havnet på den lette siden av sluttspillstablået og optimismen er tilbake på balløya før kampen mot et Colombia som kanskje må klare seg uten James Rodriguez.

– Det er tidenes mulighet for England, men da må de stoppe Luis Muriel. Kom inn for James Rodriguez og fikk endelig spille. Det er det nærmeste vi kommer fenomenet R9, orginale Ronaldo, sier Osnes med stjerner i øynene.

– Colombia er eneste lag som er videre etter å ha tapt første kamp. De har skrudd til. Var veldig gode mot Polen, litt heldige mot Senegal. Det var artig hvordan ordlyden endrer seg i England. Etter kampen begynte angsten å sige på, sier Stamsø-Møller.​

Tips: England.