Det har allerede gått fem år siden Tesla presenterte planer om en helelektirsk pickup. Nå har Elon Musk sluppet ny informasjon. Illustrasjonsfoto
Det har allerede gått fem år siden Tesla presenterte planer om en helelektirsk pickup. Nå har Elon Musk sluppet ny informasjon. Illustrasjonsfoto

Sjekk hva Tesla kommer med nå

Elon Musk avslører nye detaljer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er ikke akkurat fritidsproblemer hos Tesla om dagen. I tillegg til å produsere både Model S, X og 3, har de flere nye biler under utvikling.

Vi vet blant annet at det etter hvert kommer en Tesla Model Y, en crossover som bygger på kommende Model 3.

Det har også lenge vært kjent at Tesla har ambisjoner om å bygge en elektrisk pickup. Det fortalte Tesla-sjef Elon Musk allerede i 2013. Men lite har skjedd siden den tid.

Nye detaljer

Nå har imidlertid Musk sluppet noen nye detaljer om den kommende pickupen. Bilen vil trolig gå i produksjon etter at Model Y står klar i 2019.

På Twitter melder Tesla-sjefen at bilen kommer til å få et brutalt utseende sammenlignet med de andre modellene i porteføljen. Det er snakk om et skikkelig terrengkjøretøy med firehjulstrekk, to motorer og differensialsperrer.

Videre opplyser Musk at bilen får seks sitteplasser og justerbare dempere som standard.

Nå selger de plassen sin i Tesla-køen

240 volts uttak

Fra før vet vi at bilen vil være på størrelse med storselgeren Ford F150, og får en rekkevidde på rundt 500 kilometer.

I Twitter-oppdateringen Musk nylig har delt, opplyses det at bilen blir utstyrt med 240 volt strømuttak, slik at man kan koble til kraftige verktøy ute i felten.

Utover dette er det foreløpig ingen ny informasjon om hverken lanseringstidspunkt, eller oppdaterte bilder. Men det er nærliggende å tro at pickupen ikke er å se på markedet før i 2020.

Trådløs oppdatering av bremsene ga imponerende resultater

Lover noe banebrytende

– Kanskje blir den noe større for å få plass til en riktig (tror jeg) banebrytende funksjon, har Musk tidligere uttalt.

Hva den ”banebrytende funksjonen” er kan vi foreløpig bare spekulere i. Men det er helt klart et tøft marked Tesla tenker seg inn på – så kanskje den kommende pickupen nettopp trenger noe ekstra.

Vi tok med MDG-Lan på tur i Tesla Model S. Se hele intervjuet her:

Les mer om Tesla Model 3 her.